Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

FAO: Covid-19 gıda güvencesini daha da zayıflatacak



OECD-FAO Tarımsal Görünüm 2020-2029'a göre, pandeminin önümüzdeki birkaç yıl içinde talebi azaltması ve gıda güvencesini daha da zayıflatması bekleniyor.
 

Diyetisyen Dilara Koçak: “Hayatım denge üzerine kurulu”


Yayın: 16-07-2020
Kategori: Gıda

Diyetisyen Dilara Koçak, kitap yazıyor, diyetisyenlik yapıyor, sosyal medyada oldukça aktif, programlar hazırlıyor ve bunun dışında FAO Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’yle birlikte sürdürülebilir bir dünya için çalışıyor. Bürotime için hazırlanan “İçten Gelen İşler” sohbetlerinde gazeteci yazar Elif Ergu’ya hayatını anlatan Dilara Koçak, sürdürülebilir beslenme ve gıda israfı konusunda da açıklamalarda bulundu.
 

Helvacızade Grubu’ndan çifte başarı



Helvacızade Grubu, Zade ve Zade Vital Üretim Tesisleri ile Türkiye’de ilk kez iki ayrı “TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi” almaya hak kazandı. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ve TSE Başkanı Adem Şahin TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgelerini Zade ve Zade Vital Tesisleri’nde Helvacızade Grubu’na takdim etti.
 

Türkiye'nin sanayi devleri belli oldu



İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2019” araştırmasına göre TÜPRAŞ, 87 milyar 949 milyon liralık satış rakamıyla ilk sırada yer aldı. Ford ikinci, Toyota ise üçüncü sıradaki yerini korudu. Listeye ilk kez giren Star Rafineri ise 5. sırada yer buldu.
 

Bitkisel yağda rekor artış



Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği son bir senede ihracatını 388 milyon dolardan 514 milyon dolara çıkardı. Bitkisel yağ ise Haziran’da yüzde 350’lik yükselişle en çok artış gerçekleşen ihracat kalemlerinden biri oldu.
 

BEE’O Yayla Çiçek Balı'na İngiltere'den altın madalya



Dünya genelinden bal üreticilerinin en kaliteli ürünlerinin ödüllendirildiği Londra Bal Ödülleri 2020'de, BEE’O Yayla Çiçek Balı ile altın madalyaya layık görüldü.
 

Tek başına su yetmez, günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmeli



Su, vücudumuz için en önemli yaşam kaynaklarının başında geliyor. Vücudun susuz kalması cilt problemlerinden böbrek rahatsızlıklarına kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Özellikle yaz aylarında su kaybının fazla olması nedeniyle, su tüketiminin artırılması oldukça önemli. Sofra/Compass Group Türkiye Ülke Diyetisyeni Emel Terzioğlu Arslan, su dışında sıvı kaybına en çok destek sağlayan unsurun meyve-sebze olduğunu belirterek, günde 5 porsiyon meyve-sebze tüketilmesini öneriyor.
 

BENEO'dan pirinç nişastası tesisine 50 milyon euroluk yatırım



Önde gelen fonksiyonel gıda bileşenleri üreticilerinden BENEO, pirinç nişastasına karşı artan müşteri talebini karşılamak üzere Wijgmaal tesisinin üretim kapasitesinde %50 artış yapacağını duyurdu. Bu yatırım, Mart 2022'ye kadar kapasitenin artmasını sağlayacak olan 50 milyon euro değerinde iki aşamalı bir genişleme sürecini kapsıyor.
 

DÖHLER ile yüksek katma değerli süt ve süt ürünleri



Yazarlar: Döhler Gıda İçecek Laboratuvarı Müdürü Buket Orhan ve Döhler Gıda Gıda Laboratuvarı Uzmanı Gamze Çelik



Tavuk Dünyası, Uşak’ta şehrin ilk restoranını açtı


Yayın: 08-07-2020
Kategori: Beyaz Et

Tavuk Dünyası, Uşak’taki ‘ilk restoran yatırımı’ olan ve Karun AVM’de kapılarını konuklarına açan restoranıyla artık Uşaklı lezzet severleri de uluslararası ödüllere sahip lezzetleriyle buluşturmaya başladı.