Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Atomika gıda işleme sektöründe çıtayı yükseltiyor

Ankara’da 1989 yılında kurulan ve dünyada konularında lider durumundaki birçok firmanın Türkiye temsilciliğini yürüten Atomika Makina, gıda sektörüne yönelik endüstriyel makinelerin temsilcilik ve satış sonrası servis hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Atomika Makina, Buhler Sortex renk ayıklama makineleri, Buhler çeltik ve bulgur işleme hatları, Proctor kavurma - kurutma fırınları, S+S metal dedektörleri, Revtech sterilizasyon sistemleri, Sancassiano hamur mikserleri, Gorreri hamur yoğurma üniteleri ve Paxiom paketleme makinelerinin Türkiye temsilcilikleri bulunuyor.





atomika.jpg

Renk ayıklamasının gerektiği her noktada: Sortex

Konusunda dünya lideri olan Buhler Sortex Z+ Serisi renk ayıklama makineleriyle pirinç, buğday, bakliyat, susam, fındık, badem, fıstık, ceviz, ayçekirdeği, leblebilik nohut, kabak çekirdeği, keçiboynuzu, bitki tohumları gibi kuru ürünlerin içindeki farklı renkteki istenmeyen taneler ve yabancı maddeler ayıklanabiliyor. Buhler Sortex, Z+ serisinin yanında, mercimek, bulgur ve pirinç ayıklamada, daha yüksek kapasite hedefleyen müşteriler için SortexA serisi renk ayıklama makinelerini, ayçekirdeği, pirinç ve bulgurda; daha düşük kapasite ama daha ucuz fiyata makine arayışındaki müşteriler için de Sortex M serisini 2011 yılında satışa sundu. Taze ve dondurulmuş meyve ve sebze ayıklamak için özel olarak geliştirilen, yüksek kapasiteli SortexK serisi makineler ise, 3 yıldır Türkiye pazarında sektörün öncü kuruluşları tarafından kullanılıyor. Dört adet yeni tasarım kamerası ve dondurulmuş veya taze ürünleri ayıklamada kullanılan -kolay temizlenebilir- farklı beslemeleri ile SortexK serisi, aynı anda ürün içindeki renk, şekil ve yabancı madde ayırımını yapabiliyor. Bu serinin yanında, dondurulmuş meyve ve sebze işleyicilerine yönelik, daha düşük kapasitede çalışabilen ve dolayısıyla da fiyat avantajına sahip olan SortexE serisi de 2011’de kullanıcılarıyla buluşan yeni modellerden biri. Ayrıca ayıklayabildiği ürün yelpazesi de giderek genişliyor.

 

Buhler çeltik ve bulgur işleme hatları

Buhler çeltik ve bulgur işleme üniteleri, tümüyle otomasyon sistemiyle donatılmış pirinç ve bulgur işlemede maksimum verimi hedefleyen üreticiler için farklı seçenekler sunuyor. Buhler pirinç işleme üniteleri yüksek kalitede pirinç ve bulgur elde edilmesini garanti ediyor. Buhler makinelerinin verimli arındırma yöntemleri sayesinde, düşük temizleme maliyetleriyle sağlıklı pirinç ve bulgur işlemesi yapılabiliyor. Dünya çapında kullanılan makineleriyle ürün işlemede son teknolojiyi belirliyor.

 

Kavurma ve kurutmada dünya lideri: CPM Wolverine Proctor

CPM Wolverine Proctor tünel tipi bantlı kavurma ve kurutma fırınları üretiminde dünya lideridir. Fındık, yer fıstığı, badem, Antep fıstığı, ayçekirdeği gibi kuruyemiş kavurma fırınları ile yaş sebze - meyve kurutma fırınları üreten firma, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de tercih edilen markalar arasında yer alıyor. Proctor kurutma fırınları aynı zamanda, kayısı, üzüm, erik, elma, kiraz, domates, soğan, havuç, mantar gibi ürünler için de kurutma ve nem alma konularında kullanıliyor.

 

Metal dedektör veya X-Ray’de: S+S

Alman S+S firmasının metal dedektör sistemleriyle paketlenmiş ürünlerin içinde bulunabilecek 0.5mm çapındaki metal parçacıklar bile belirlenerek üretim hattı dışına çıkarılıyor. Kuru üzüm, incir, fındık ihracatçıları, et ve süt ürünleri üreticileri, dondurulmuş ve hazır gıda üreticileri S+S metal dedektörlerinin başlıca müşterileridir. X-ray görüntüleme sistemleri ise, metal parçacıkların yanı sıra cam, sert plastik, kemik ve taş gibi metal olmayan kirliliklerin de tespit edilmesinde ve ayıklanmasında kullanılıyor.

 

Sterilizasyon ve kavurma bir arada: Revtech Sterilizasyon Sistemleri

Revtech Sterilizasyon Sistemleri, geleneksel titreşimli taşıma tekniğini elektrikli boru ısıtma sistemiyle birleştirerek ilk kez denenen bir teknolojiyle, aynı zamanda da çok ekonomik ve etkili bir yöntemle ürünlerde sterilizasyon ve kavurma yapılmasına imkân sağlıyor.  Saatte 100 – 2500 kg ürün işleyebilecek sistemleri, sadece elektrik ve su bağlantısına ihtiyaç duyarak tasarlayan Revtech’in toplam güç tüketimi ton başına 60-100 kW arasında olan sistemleri, kendine özgü kaynatma, soğutma, filtreleme, bunker, besleme vb. bölümleriyle beraber tasarlanıyor ve monte ediliyor.

 

Hamur işinin ustaları: Sancassiano Mikserler – Gorreri Hamur işleme üniteleri

Hamur mikserleri, Spiral mikserler, Duble Spiral mikserler, French Fork mikserlerin yanı sıra patentli Global Force ve Hydra modelleriyle geniş bir yelpazede yer alan Sancassiano, bunlara ilaveten ayrıştırıcı siloları, konveyör sistemleri, asansör sistemleri, otomatik ürün boşaltmalı mikserleri, devirli ve lineer sistemleri ile farklı çeşitlilikte ve büyüklükte ürünlerin üretimleri için toplu çözümler sunuyor. Ekmek, kek ve bisküvi üreticileri tarafından ilgi gören ürünler arasında yer alan Gorreri, kapalı hamur havalandırma ve yoğurma üniteleri, geniş ürün yelpazesi ile ustalığı nesilden nesile aktarmanın yolunu Atomika Makine garantisi ile sunuyor.

 

Paketleme ve kutulamada: Paxiom

Paxiom sistemleri, taze ve dondurulmuş her türlü ürünün tartım ve paketlemesini tek kaynaktan sağlayabiliyor. Paxiom, kefeli tartım üniteleri, yatay ve dikey paketleme makineleri, otomatik vakumlama, kutu şekillendirme sistemleri, taşıyıcı konveyörler, robot koli yükleme ve sıralama sistemleriyle paketleme hatlarında müşterilere yeni çözümler üretiyor. Ayrıca tasarım, üretim, sistem entegrasyonu, kurulum ve kurulum sonrası müşteri desteğini anahtar teslim projelerle de hizmete sunuyor.