Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ekol, gıda sektörüne özel lojistik çözümler sunuyor

Lojistik, sektörün en büyük ilk üçü içerisinde yer alan ve Avrupa’nın da en büyük entegre lojistik şirketlerinden biri olan Ekol Lojistik CEO'su Tayfun Öktem, gıda lojistiğinde; depolama, dağıtım, kalite yönetimi, müşteri memnuniyetinde rekabetçi stratejik çözümler üreterek fark yaratmayı hedeflediklerini söyledi. 

 




ekol_lojistik.jpg

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük entegre lojistik şirketlerinden Ekol Lojistik'in CEO’su Tayfun Öktem, “Gıda sektöründe ürüne özgü tedarik zinciri yönetimiyle hizmet veriyoruz.  2012 için ciddi büyüme hedefi koyduk. Bu hedefimize ulaşmakta sıkıntı görmüyorum. Gündemin önündeyiz, süreçlere hakim olarak ilerliyoruz” diye konuştu.

Ekol Lojistik, çalışmalarını, “Daha iyi bir dünya için lojistik” sloganını benimseyerek sürdürüyor. Yaptıkları tüm yatırımların, çevreye zararın en aza indirgenmesine yönelik olmasına çalışıldığını söyleyen Ekol Lojistik CEO’su Tayfun Öktem, “Bu paralelde çevreye duyarlı çalışmalarımızla 14 Mayıs’ta Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen törende 2012 yılı Avrupa Eco Performance Ödülü’nü aldık” diye konuştu.

 

Tesislerimize çiçek isimleri veriyoruz

Gıda sektöründe ürüne özgü tedarik zinciri yönetimiyle hizmet verdiklerinin altını çizen Öktem, “Ürün izlenebilirliğini, ortak çözümler üreterek veya mevcut firmaların kendi kalite sistemleri içerisinde sağlıyoruz. Gıda lojistiğinde ileri teknolojik  altyapımız ve profesyonel çözümlerimizle tüm risk faktörlerini ortadan kaldırarak, mevcut ürün ve markaya değer katmayı amaçlıyoruz. Müşterilerimizin  komple ve parsiyel gönderileri için, taşıma sırasında ihtiyaç duyulan her türlü sıcaklık aralığında taşınma sağlıyoruz” dedi.

 

Tesislerimize çiçek isimleri veriyoruz

Depolama hizmetleri kapsamında,  ürüne uygun ortamda depolama, ısı takip sistemi, müşteri bazında ürün-tarih kabul kriterlerinin uygulanabilirliği, özel reçeteli ürün depolama, kriterlerini göz önünde tuttuklarını vurgulayan Tayfun Öktem, “Kontrat Lojistiği Hizmet Birimimiz 16 lokasyon ve 400 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor. Gümrük faaliyetlerimiz için 6 farklı konumda antrepolar ve kapalı alanın 22 bin metrekaresini ayırdık. Tesislerimize çiçek isimleri veriyoruz” dedi. 

Gıda, lojistiğinin en zor ürünlerin başında geldiğini belirten  Ekol Lojistik CEO'su Tayfun Öktem, “Gıda ürünlerinin, üretimden nihai tüketiciye ulaşana kadar ki süreçte sağlanan kalite standartlarının aynı ve sürekli olması gerekiyor. Lojistiğin herhangi bir noktasında bu standartlarından sapma olduğunda sağlıklı ve kaliteli gıda ürünü tüketme ayrıcalığı ortadan kalkar. Lojistiğin en önemli hedefi gıda ürünlerinin raf ömürleri bitmeden ve ürünlerin kalitesini kaybetmeden son tüketiciye ulaştırılması. Gıda ürünleri insan sağlığını direk ilgilendirdiğinden belirli bir standart çerçevesinde taşınmalı. Bunun için de kontrollü, kayıt altında ve gıda kodeksi mevzuatlarına uygun taşınması gerekiyor” diye konuştu.

Gıda sektöründe lojistiğin öncelikli konumu olduğunu belirten Tayfun Öktem, “Ürünleri üretebilmek kadar dağıtımını da gerçekleştirebilmek önemli. Lojistiğin de elbette bir maliyeti var. Ancak kaliteli ve sağlıklı çözüm üretebilmek adına gıdada lojistik kullanmak bir zorunluluk” dedi.