Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Erzurum’da şeker tezgahları renklendi

Kurban bayramına sayılı günler kala misafirlerine şeker ya da çikolata ikram etmek isteyen Erzurumlu kesesine uygun tezgâh arıyor. Bayram bereketinin yansıdığı tezgâhlarda yerlerini alan renk renk şekerler, çikolatalar, lokumlar, fıstıklar görenlerin iştahını kabartıyor. Kurbanlık hayvanını alan vatandaş şimdi de şeker tezgâhlarının yolunu tutuyor.





seker_tezgahi.jpg

Kurban bayramına sayılı günler kala misafirlerine şeker ya da çikolata ikram etmek isteyen Erzurumlu kesesine uygun tezgâh arıyor. Bayram bereketinin yansıdığı tezgâhlarda yerlerini alan renk renk şekerler, çikolatalar, lokumlar, fıstıklar görenlerin iştahını kabartıyor. Kurbanlık hayvanını alan vatandaş şimdi de şeker tezgâhlarının yolunu tutuyor.Şeker fiyatlarında geçen yıla oranla fazla artışta olmadı. Çikolatanın fiyatı 25 ile 65 lira, şekerlerin fiyatı 10 ile 30 lira, lokumun fiyatı ise 8 ile 15 lira arasında kalitesine göre değişiyor. Esnaf bayram öncesi yoğunluğundan oldukça memnun olduğunu ifade ederken vatandaşlara şeker kalitesi konusunda da tavsiyelerde bulunuyor.

Şekerci Osman İş; ”Tüketicilerin şeker ve çikolata alırken marka bilinirliği ve güvenilirliği oluşmuş ürünleri almalarını tavsiye ediyoruz. Merdiven altı diye tabir edilen ucuz sağlıksız ürünlerden kesinlikle uzak durmaları gerekiyor. Kaliteli, sağlıklı ürünleri renginden kokusundan ayırt etmek mümkün ama vatandaş kaliteli ürünü eğer bu şekilde ayırt edemiyorsa o zaman bilinen kaliteli markaları tercih etsinler. Ucuz olduğu için kalitesiz ürünü alırlarsa sağlıklarını kaybedebilirler. Biz diyoruz ki 2 kilo 3 kilo kalitesiz, sağlıksız ürün almak yerine 1 kilo kaliteli ürünü alsınlar sağlıklarını korusunlar. Bayramı kendilerini de ailelerine de zehir etmesin, bayramı bayram tadında geçirsinler” dedi.