Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Güçlü AR-GE yapımızla müşteri bazlı çözümler

Başta et endüstrisi olmak üzere, cips-çerez, süt, şekerleme ve fırıncılık sektörlerinin ihtiyacı olan kombiler, fonksiyonel karışımlar ve gıda katkı maddelerini sunan A&D Kimya, yeni ürün ve teknolojilerle müşteri portföyünü genişletiyor. Müşterilerinin sorunlarını AR-GE çalışmalarıyla belirlediklerini ve üretim süreçlerini kolaylaştıracak ürünler geliştirdiklerini söyleyen A&D Kimya Teknik Satış Mühendisi Zafer Kemer, “Her müşterimizin üretim alanına, kapasitesine, mevcut ekipman ve ekibine uygun karışımlar ile onların sorunlarını minimuma indiriyoruz, yani müşteri bazlı çalışıyoruz” diyor. 





zafer_kemer.jpg

A&D Kimya 2001 yılında kurulmuş bir firma olmasına karşın, sektördeki geçmişi farklı birkaç ortaklık ve firma isimleri ile 30 yıla dayanıyor. İlk yıllarda gıda katkı maddelerinin ticareti firmanın ana faaliyet alanı olurken, ilerleyen yıllarda üretim kısmının da eklenmesiyle firma farklı bir boyutta çalışmalarına devam etti. Günümüzde A&D Kimya, özellikle et sektöründe uzmanlaşmış, profesyonel ve teknik çalışanlarıyla her türlü gıda katkı maddesinin üretimi ve ticareti konusunda sektöründe en önde gelen firmalardan biri konumunda bulunuyor. A&D Kimya Teknik Satış Mühendisi Zafer Kemer ile yürüttükleri çalışmaları, işlenmiş gıda sektöründe yaşanan sıkıntıları ve yaklaşmakta olan FOTEG Fuarı’nı konuştuk.

 

Et sektörüne yönelik her türlü baharat kombinasyonları, fonksiyonel karışımlar ve gıda katkı maddelerinin üretimi ve ticaretini yapan A&D Kimya’nın ürün gruplarından söz ederek gıda endüstrisinde çalıştığınız sektörleri anlatır mısınız?

Firmamız temel olarak et sektörüne yönelik çalışmaktadır. Et ürünleri üretiminde ihtiyaç duyulan tüm ürün gruplarının üretim ve satışını yapıyoruz. Bunun dışında son zamanlarda soslu cips-çerez üretiminde kullanılan karışımlar başta olmak üzere, süt, şekerleme ve fırıncılık sektörlerine yönelik çalışmalara da başlamış bulunmaktayız. Her geçen gün yeni ürün ve yeni teknolojiler ile firmamızı ve müşteri portföyümüzü büyütmeye çalışıyoruz. İlk önce bilgi sloganı ile yola çıkıp gerekli bilgi ve birikimi elde ettikten sonra AR-GE çalışmaları yapıyoruz. Böylelikle o sektörün sorunlarını araştırarak kolaylık sunacak ürünler üretiyor ve satıyoruz. Ürün gruplarımız arasında; Kombiler (sucuk, salam, sosis, jambon. köfte üretimi için hazır karışımlar), fonksiyonel karışımlar (yüksek verim elde etme, su yağ kaybı önleme, emülsiyon yapma), oleoresinler (sıvı baharatlar), koruyucular, emülsifiye edici tuzlar-fosfat karışımları, stabilizatörler, soya proteinleri, asitlik düzenleyiciler,şeker grupları, doğal ve yapay bağırsaklar ve renklendiriciler bulunuyor.A&D Kimya olarak bizim rakiplerimizden farkımız, müşteri bazlı çalışmamız ve her müşterimizin üretim alanına, kapasitesine, mevcut ekipman ve ekibine uygun karışımlar ile onların sorunlarını minimuma indirmemizdir. Müşteri memnuniyeti bizim için esastır ve bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 

 

A&D Kimya üretimin yanı sıra bazı firmaların distribütörlüğünü ve temsilciliğini de yapıyor. Ürünleri yurtdışından getirme sebeplerini açıklar mısınız?

A&D Kimya olarak ilk hedefimiz kalite ve güvendir. Temsilciliğini yaptığımız firmalarda da aynı özellikleri görebilirsiniz. Teknolojik açıdan ülkemizde henüz üretilemeyen ürünleri bu firmalar aracılığı ile müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.  Buradaki asıl amacımız müşterilerimizin dünya standartlarındaki firmalar ile aynı özelliklerde ürün üretebilmesini sağlamaktır. Almanya’dan Raps GmbH, ABD’den Wolf Canyon Asia Pacific Ltd ve Kanada’dan Ecom Manufacturing Corporation firmalarının temsilciliğini yapıyoruz. Distribütörlüğünü yürüttüğümüz firmalar ise Belçikalı Europhos ve İspanyol Viscofan’dır. Ayrıca Mısırlı AWA Chemicals da resmi temsilciliğimizi yapıyor.    

 

Konu et olunca milyonlarca kişinin tükettiği işlenmiş ürünleri geliştiren sanayiye yönelik malzeme sağlıyorsunuz. Bu noktada gıda güvenliği, AR-GE gibi kavramlar da ön plana çıkıyor. Biraz da bu alandaki felsefenizi aktarır mısınız?

A&D Kimya aslında bir AR-GE firmasıdır. Zaten bizi rakiplerimizden ayıran en önemli özelliğimiz de budur. Firmamız bir üretim tesisinde bulabileceğiniz tüm ekipmanların laboratuvar boyutlarına sahiptir. Bu makinelerle müşterilerimizin istekleri doğrultusunda denemeler yaparak denemiş ve onay görmüş ürünleri sunuyoruz. Ayrıca bu sayede müşterilerimize dozaj ve kullanım bilgisi de vererek zaman ve iş gücü kaybı yaşamalarını da azaltmış oluyoruz. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 22000:2005‘e sahip bir firmayız. Dolayısıyla hammadde temininden başlayarak son ürüne kadar bütün aşamalarda izlenebilirlik sistemiyle ürünlerini üretmektedir. Bu kapsamda yürütülen AR-GE çalışmalarıyla da ürün yelpazesi genişletilmiş ve her noktası kontrol altında olan bir sistem yaratılmıştır.

 

Sucuk, salam, sosis gibi ürünler sadece büyük markalarca değil, merdiven altı olarak tabir ettiğimiz firmalar tarafından da üretiliyor. Bu firmalar da genellikle maliyeti düşürmek amacıyla sağlıksız ve kalitesi düşük karışımları üretimde kullanıyorlar. Bu gerçekten yola çıkarak sektörünüzün içinde bulunduğu durumu değerlendire bilir misiniz?

Bu sorun aslında tüm sektörlerde yaşanan ve üzerinde durulması gereken bir konudur. Bu konuda yapılması gerekenler daha çok Bakanlık bazında konuşulması ve denetlenmesi gereken bir durum olsa da, firma bazında üzerimize düşen görev hangi firmaya olursa olsun kurumsallığı fark etmeksizin kaliteli ve hijyenik ürün temin etmektir. Zaten firma olarak bu doğrultuda hizmet vererek faaliyet yürütüyoruz. Burada AR-GE çalışmalarımız ile sektöre destek vererek doğru hammadde ile doğru ürün elde etme prensibini yaymaya çalışıyoruz. Bir ürünün maliyetini düşürmenin yolunun sağlıksız ve kalitesiz ürünler kullanmakla elde edilemeyeceğini hep vurguladık, hala da vurguluyoruz. Bilakis üretimini kendimizin yapmış olduğu kaliteli ve güvenilir karışımlar ile tebliğe uygun bir şekilde sağlıklı ve düşük maliyetli ürünler üretmek mümkündür. Bizim bu konuda üreticilerden istirhamımız, üretim sürecinde bizim ile temasa geçip fikir alışverişinde bulunmalarıdır. Elimizden gelen yardımı hiçbir ücret beklentisi içinde olmadan hizmetlerine sunarız. Yeter ki insan sağlığı ile oynayacak ürünler üretilmesin. 

 

A&D Kimya, 1-4 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleşecek olan 10. Gıda İşleme Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarı – FOTEG 2012’ye sponsor firma olarak katılıyor. Fuarda gerçekleştireceğiniz çalışmaları ve beklentilerinizi açıklayabilir misiniz?

Öncelikle bizim FOTEG fuarına katılmamızdaki temel amaç, kapılarını devamlı bize açan ve zaman ayıran değerli müşterilerimize bir nebze de olsun hizmette bulunmak ve onları ağırlamaktır. Fuarlar bizim müşterilere karşı evimiz gibidir ve onları konuk etmek bizim için memnuniyettir. Bunun dışında bu fuar aracılığı ile yeni ürünlerimizi, teknolojik gelişmeleri ve piyasa hareketlerini müşterilerimiz ile doğrudan paylaşma şansı buluyoruz.