Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Karaman'dan 4 kıtaya bisküvi ve çikolata ihracatı

Türkiye'nin bisküvi üretiminin yüzde 30'unu tek başına gerçekleştiren Karaman, 2011 yılında 4 kıtada 100'den fazla ülkeye yaklaşık 300 milyon dolarlık bisküvi, çikolata ve gofret ihracatı gerçekleştirdi.





karaman.jpg

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Türkiye elma üretiminin yüzde 25'inin yapıldığı Karaman'ın, Türkiye'nin bisküvi üretiminin yüzde 30'unun gerçekleştirdiğini belirterek, "Üretimimiz ve ihracatımız her geçen yıl artıyor. Bu hem Karaman hem ülkemiz için oldukça sevindirici bir gelişme" dedi. Toktay, Karaman'da üretilen bisküvi ve çikolataların önemli bölümünün de yurtdışına ihraç edildiğini vurgulayarak, "Karaman'da geçen yıl 4 kıtada 100'den fazla ülkeye yaklaşık 300 milyon dolarlık bisküvi, çikolata ve gofret ihracatı gerçekleştirildi. Üretim kapasitemiz ve ihracatımız her geçen yıl daha da artıyor. İhracatın büyük bölümünü Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'ya yapıyoruz. Ortadoğu ülkelerinde çıkan olaylar rekabet gücümüzü azalttı ancak buna rağmen hedefimiz, ihracatımızı 2012'de 350 milyon dolara çıkarmak" diye konuştu.


Yorumlar

Hiçbir yorum bulunamadı


Yeni yorum yaz