Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Messan fark yaratıyor

Messan Soğutma geliştirdiği hızlı ön soğutma ve hızlı şoklama sistemleriyle unlu mamullerden et ve balık üreticilerine kadar üretiminde ve depolanmasında soğutma ihtiyacı olan her türlü firmaya çözümler sunuyor. Soğuk depo yatırımlarında müşterilerine soğutucu cihaz, panel ve soğuk depo kapıları üçlüsünü bir arada ürettiklerini belirten Messan Soğutma’nın sahibi Erdinç Yapan, “Bu özelliğimiz bizi rakiplerimizden ayıran en önemli faktördür” diyor.





messan.jpgÖnceleri soğuk depo cihazı üretirken şimdilerde ise soğuk depo paneli kapıları, tünel ve spiral şoklama sistemleri ve ön soğutma sistemleri üreterek ürün çeşitliliğini artıran Messan Soğutma, ayrıca soğuk depo cihazları, ön soğutma sistemleri, şoklama sistemleri, endüstriyel soğuk ve buzlu su sistemleri, modüler soğuk odalar, soğuk depo kapıları ve hava şartlandırıcı soğutma makineleri ile gıda endüstrisine geniş bir ürün yelpazesi sunmaya devam ediyor. Soğuk depo yatırımlarında müşterilerine soğutucu cihaz, panel ve soğuk depo kapıları üçlüsünü bir arada ürettiklerini ve bunun Messan Soğutma’yı rakiplerinden ayırdığını söyleyen firma sahibi Erdinç Yapan ile sektörel bazla yaptıkları çalışmaları ve gündemlerinde bulunan projeleri konuştuk.

 

Soğutma alanında 25 yıllık tecrübesi bulunan Messan Soğutma olarak gıda endüstrisine hangi ürünleri ve çözümleri sunuyorsunuz? Hedef kitleniz hakkında bilgi aktarabilir misiniz?

Gıda ve tarım sektörü bizim öncelikli müşteri kitlemizi oluşturmaktadır. Hijyenik üretim alanlarından başlayarak her türlü soğuk oda proses soğutması, şoklama ön soğutma her çeşit kapıları, giriş çıkış kapıları, hijyen kapıları vb her türlü ihtiyaçlarına cevap verebiliyoruz. Biliyorsunuz ki gıda sektörü çok geniş. Unlu mamullerden tutun et, balık üreticilerine kadar üretiminde ve depolanmasında soğutma ihtiyacı olan her gıda üreticisi bizim müşterimiz.

 

Gıda endüstri için sunduğunuz ürün ve sistemleri kullanıcı istekleri doğrultusunda bağımsız olarak tasarlıyorsunuz. Bunu birkaç örnek ile açıklar mısınız?

Son zamanlarda pek çok firmaya hızlı ön soğutma ve hızlı şoklama sistemleri ile gıda üretiminin en önemli ihtiyaçlarına cevap vererek katkı sağladık. Son bir yıl içinde dondurulmuş döner üretimi, kuru domates üretimi, gofret üretimi, unlu mamuller üretimleri için birbirinden farklı hızlı ön soğutma sistemleri ve hızlı şoklama sistemleri tasarladık. Tabii ki her gıda üreticisinin üretimi ve prosesi farklı. Burada her bir müşterimiz için yeni bir makine ve sistem yapıyoruz demek yanlış olmaz. Örneğin çilek ön soğutması için tasarladığımız Humi&Cooler markalı ürünümüz, yüksek hızlı ve neme doymuş hava oluşturan zorlanmış hava akımlı bir ön soğutma sistemidir. Soğuk depo yatırımlarında müşterilerimize soğutucu cihaz, panel ve soğuk depo kapıları üçlüsünü bir arada üretiyoruz. Bu da Messan Soğutma olarak bizi rakiplerimizden ayıran en önemli faktör.

 

Firma olarak AR-GE çalışmalarına büyük önem veriyorsunuz. AR-GE bölümünüzün faaliyetlerinden genel hatlarıyla söz eder misiniz?

Kurduğumuz sistemleri devamlı gözleyerek ve dünyada gelişen yeni sistemleri inceleyerek ürünlerimizi devamlı geliştiriyoruz. Ürünlerimizin daha verimli çalışabilmesi için yapmış olduğumuz bu çalışmalar aynı zamanda hızlı üretim ve montaj kolaylığı ile müşterilerimizin ihtiyaçlarını çok kısa sürelerde karşılamalarını sağlıyor.

 

Ürettiğiniz cihaz ve projeleri kaç ülkeye ihraç ediyorsunuz? Özellikle yurtdışında hangi ürünleriniz talep görüyor? Önümüzdeki döneme ilişkin hedef ve projelerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Bir miktar Avrupa’ya ihracat yapmakla birlikte ağırlıklı pazarımızı Türki Cumhuriyetler oluşturmaktadır. Anahtar teslimi bitirdiğimiz soğuk hava tesisleri yurtdışında daha çok talep görüyor. Özellikle Azerbaycan’da yapmış olduğumuz büyük soğuk hava tesisleri, tesis kolaylığı ve soğutma kalitesiyle örnek teşkil ediyor. İhracatımızı artırmak için yeni pazarlar araştırıyoruz. Ayrıca kapasitemizi ve ürün kalitemizi yükseltecek üretim hattımızdaki modernizasyon çalışmaları ve hattımıza katmayı planladığımız yeni makineler var.