Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ayva ağacında elma yetişir mi?

Çorum’un Osmancık ilçesinde ayva ağacına elma aşısı yapan kadın farklı bir meyve üretti.





elma_2.png

Şenyurt Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde hobi olarak meyve yetiştiren Safiye Akgül (44) 5 yıl önce farklı türdeki meyvelerin aşısını denemek için ayva ağacına elma aşı yaptı.

 

Zaman geçtikçe gövdesi elmaya, yaprakları ise ayvaya benzeyen ağaçtan bu yıl ilk ürün alındı. Beş yıllık ağaç görünüm olarak elmaya benzeyen ancak tadı ayvayı andıran bir meyve verdi.

 

Elma ile ayva aşısına hiç rastlamadığını ancak kendisi denemek amacı ile aşı yaptığını anlatan Safiye Akgül sonuca kendisinin de şaşırdığını söyledi.

 

Meyvelere aşı yapmayı babasından öğrendiğini anlatan Safiye Akgül; “Bahçemde çeşitli meyveler yetiştiriyorum. Babamdan meyveleri birbirine aşı yapmayı öğrenmiştim. Beş yıl önce deneme amacı ile ayvaya elma aşı yaptım. Hem elmayı hem de ayvayı andıran bir meyve verdi. Verimi de iyi oldu. Meyvelerini topladık.” dedi.

 

Ağaçları aşılayarak farklı meyveler üretmeyi denemeye devam ettiğini de ekleyen Safiye Akgül, erik ağacına da kayısı aşısı yaptığını ancak henüz meyve verecek kadar yetişmediğini söyledi.