Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Barry Callebaut Türkiye'de çikolata fabrikası kuracak

Kakao ve çikolata ürünleri üreticisi Barry Callebaut, Türkiye çikolata pazarının büyüme potansiyelini değerlendirmek ve bölge pazarındaki fırsatlardan yararlanmak amacıyla Eskişehir'de çikolata ve kokolin fabrikası kurmak için harekete geçti.




barry calbautYatırım toplamı yaklaşık 15 milyon İsviçre Frangı (12 milyon avro/16 milyon dolar) olan yeni fabrikanın başlangıç kapasitesi 15.000 ton olacak ve 50 kişiye iş imkanı sağlayacak. Barry Callebaut'un Türkiye'deki yeni tesisinin 2013 yılının ortalarında açılması planlanıyor.
Barry Callebaut'un Başkanı Juergen Steinemann, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, Türkiye'de yeni ve modern bir çikolata fabrikasının kurulmasının, hızla büyüyen bölge potansiyelinin kullanılmaya başlanmasında bir başka önemli adım niteliğinde olduğunu belirtti.
Steinemann, şunları ifade etti:
''Bu yatırım, coğrafi varlığımızı ortalamanın üstünde büyüme fırsatları sunan pazarlara doğru genişletmedeki stratejimize uygun bir adım olacak. Yeni üretim tesisi aynı zamanda bölgedeki konumumuzu iyileştirmemize de yardımcı olacak. Barry Callebout'un Doğu Avrupa Bölgesi'nde daha da büyümesi için, Türkiye önemli bir pazar. Şu an yıllık çikolata tüketimi kişi başına 2 kilogram az, yani oldukça düşük. Ancak bu miktar yılda yüzde 7'lik bir oranla, çok hızlı bir şekilde artıyor. Yüksek kaliteli çikolata ve çikolata ürünlerine, bunların yanında teknik hizmetlere ve yeni inovasyonlara artan bir talep de söz konusu.''