Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ceva Lojistik'ten, çikolata sektörüne dağıtım desteği

İki büyük çikolata firmasının ürünlerini Anadolu'ya taşımaya hazırlanan Ceva, Anadolu'daki depolarını genişletme kararı aldı.





ceva_logo.jpg

New York merkezli Apollo Management L.P iştiraklerinden dünyaca ünlü lojistik firması Ceva, Türkiye'deki faaliyetlerine bir yenisini ekledi. Çikolata dağıtım işine giriş yaparak, Türkiye'deki iki büyük çikolata markası ile anlaşan Ceva Lojistik, Anadolu'ya çikolata taşıyacak.

Bu alanda büyümek için Anadolu'daki yatırımlarına odaklanan şirket, ilk etapta Türkiye'nin çeşitli illerinde toplam 10 bin metrekarelik yeni depo açacak. Ceva ayrıca, soğuk taşımacılığa yönelik yaklaşık 50 yeni aracı filoya ekleyecek.

CEVA Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü olarak geçtiğimiz günlerde yeni görevine atanan Fuat Adoran, şirketin yeni hedef ve projelerini Dünya Gazetesi'ne anlattı. Ceva Türkiye'nin kuruluş yıllarından bu yana şirkette çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Adoran, yeni görevinde ise ana hedefinin Ceva'nın pazar payını artırmak olduğunu söyledi.

2011 yılını sektörde lider firmalardan biri olarak tamamladıklarını ifade eden Adoran, 2012 yılında da yeni yatırımlarla büyüme devam ettiklerini aktardı. Gebze, Adana ve Samsun'da yeni depolar açtıklarını kaydeden Adoran, 2012 yılı içerisnde toplam 90 bin m2'lik dcepo yatırımı gerçekleştirdiklerini aktardı. 2012 yılı içerinde yüzde 10 istihdam artışı sağladıkları bilgisini veren Adoran, depo yatırımlarının 2013 yılında da devam edeceğinin altını çizdi.

Anadolu'daki yatırımlara odaklanacak Ceva Lojistik'in çikolata işine girmesi ile özellikle bu alanda büyümek için Anadolu'daki yatırımlarına ağırlık vereceklerini anlatan Adoran, şunları söyledi: "Bugüne kadar ağırlıklı olarak İstanbul'un iki yakasında yatırım yaptık. Ancak şimdi Ceva'nın Anadolu'ya açılmaya başladığını söyleyebiliriz. İstanbul'daki yatırımlarımıza devam etmekle birlikte, ağırlığı önümüzdeki yıl Anadolu yatırımlarına vereceğiz. Anadolu'nun farklı illerinde soğuk gıda taşımacılığına yönelik depolar açacağız.

İlk etapta planımız sadece bu iş için 10 bin m2'lik depolama alanına ulaşmak. Ayrıca yine bu soğuk gıda taşımacılığına yönelik ilk olarak yaklaşık 50 yeni aracı filomuza ekleyeceğiz. Soğuk gıda taşımacılığında Türkiye'de bir boşluk olduğuna inanıyoruz ve biz bu boşluğu doldurmaya talibiz. Her şeyden önce kalitemizle fark yaratmak istiyoruz."

(dünya)