Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Dünya Süt Zirvesi, 2017’de Türkiye’de toplanacak

Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (IDF) Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde yapılan Dünya Süt Zirvesi 2012’de 57 ülke delegasyonunun oy birliğiyle 2017 Dünya Süt Zirvesi’nin (IDF World Dairy Summit 2017) İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı.





sut.jpg

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) önderliğinde 2009 yılında Berlin’de yapılan Dünya Süt Zirvesi’nde Uluslararası Sütçülük Federasyonu’na (IDF) üye olan Türkiye, IDF Dünya Süt Zirvesi için adaylık başvurusunda bulunmuştu. Türkiye’nin IDF nezdinde temsilinin Ulusal Süt Konseyi’ne devredilmesinin ardından da USK tarafından “2017 Dünya Süt Zirvesi” için resmi adaylık başvurusu gerçekleştirilmişti.

4-9 Kasım 2012 tarihlerinde Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde yapılan “Dünya Süt Zirvesi 2012”ye katılan 57 ülkenin oy birliği ile 2017 Dünya Süt Zirvesi’nin (IDF World Dairy Summit 2017) ülkemizde yapılması kararlaştırıldı. Karar, Türkiye’nin IDF Ulusal Komite üyeleri ve IDF Ulusal Komite Sekreteri Prof. Dr. Nevzat Artık’a bildirildi.

2017 Dünya Süt Zirvesi’nin ülkemizde toplanacak olmasının süt sektörüne önemli bir ivme kazandıracağını belirten Prof. Dr. Artık, genel kurulda alınan kararın, Türkiye Süt Sektörü’nün uluslararası arenada tanınması ve sektörün gelişmesi açısından çok önemli olduğunun altını çizdi.

ASÜD’ün Genel Sekreter Dr. İsmail Mert tarafından temsil edildiği Güney Afrika’daki Dünya Süt Zirvesi’ne IDF üyesi ülkelerden 2.500 civarında kişi katıldı.