Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Eker ‘Çırpılmış Yoğurt’ üretti

Süt ürünleri sektörünün 35 yıllık geçmişiyle köklü firmalarından biri olan Eker Gıda, tüketicinin yaşamını kolaylaştırma yolunda iki önemli adım birden attı.





eker.jpg

Eker, yoğurdu özel üretim tekniğiyle akışkan bir hale getirerek akrobat şişede ilk kez ‘Çırpılmış Yoğurt’ üretti. Yoğurdu geleneksel olarak yemeğin yanında kâsede tercih edenler için de her kâsesinde 250 gram yoğurt bulunan 4’lü Kâse Yoğurt tüketicilerin beğenisine sunuldu.


Bursa’nın Mustafa Kemal Paşa ilçesindeki Eker’in yeni fabrikasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eker Süt Ürünleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eker, Türkiye’de tüketicinin ’inin yoğurdu tüketmeden önce çırparak akışkan ve kremamsı bir kıvama getirdiğini belirtti. Çırpılmış Yoğurt ile tüketiciyi yoğurdu çırpma zahmetinden kurtardıklarını kaydeden Eker, bu ürünle yeniliğe açık, modern, fazla vakti olmayan, pratiklik arayan, şehirli aileleri hedeflediklerini ifade etti.
 

Sulanmadan tüketilen yoğurt

Eker’in tüketicinin yaşamını kolaylaştıran bir diğer yeni ürünü de 4x250 gram kâse yoğurt. Bu ürünüyle tazeliği ve pratikliği arayan aileleri hedef aldıklarını anlatan Ahmet Eker, Türkiye’de tüketicilerin %67’sinin yoğurdu yemekte bulunan herkese ayrı kâseler halinde servis ettiğini tespit ettiklerini belirtti. Eker, “2 - 3 kişilik aileler ortalama her öğünde 250 gram yoğurt tüketiyor. Bu bilgiden yola çıktık ve 1 kg yoğurdu 4’e böldük. Sulanmadan, taze taze tüketilebilsin diye her bir kâseye 250 gr yoğurt koyduk' dedi. Eker, 4x250 gr Kâse yoğurtta, tükettiğin kadar aç, açtığın kadar tüket mantığıyla israfın da önüne geçilebileceğini sözlerine ekledi.