Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İzmir'in gururu Kozmopolitan Gıda oldu

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Üyesi Kozmopolitan Gıda A.Ş., İzmir'in gururu oldu. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın KOBİ'leri ve yenilikçi girişimleri kamuoyuna tanıttığı, "2012 Yılı KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni"nde, "Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü"nü EZZİB üyesi İzmirli Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Firmanın ödülünü Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.





kozmopolitan.png

Aynı zamanda Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özdolgun, ABD ve Kanada pazarları'nda oluşturdukları dağıtım ağlarıyla başarılı bir küresel girişimcilik modeli oluşturduklarını kaydetti. Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin, kurulduktan 3 yıl gibi kısa bir süre sonra ABD ve Kanada'da sağladıkları başarı sayesinde bu ülkelerin en büyük market zincirlerinde kendi markalariyla yer almayı başardığını anlatan Özdolgun, "ABD pazarında, Wal-Mart, Sam's Club, Shoprite, Pathmark, Stop&Shop, A&P, TJ Maxx, Kanada pazarında ise Sobey's market zincirlerine kendi markamızla ürün satıyoruz. Bu başarımız neticesinde "Yılın Küresel Dogan Girişimci" dalında Türkiye çapında birinci olduk. KOSGEB'in bu yıl 8 kategoride verdiği ödüllerde birincilik kazanan tek İzmirli firma olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

 

Halen Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 60'ının KOBİ'ler tarafından gerçekleştirildiğine dikkati çeken Özdolgun, ilk aşamada, KOSGEB Veri Tabanı'na kayıtlı yaklaşık 680 bin firma arasından, bin 100 başvurunun kabul edildiğini, sonraki aşamada bu sayının 8 kategoride 40 firmaya indirildiğini, son aşamada da bu seçilen firmalar arasında birincilerin seçildiğini kaydetti.

 

Törene Başbakan da katıldı

 

KOSGEB'in başarılı KOBİ'lerin ve yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimcilerin ve KOBİ'lerin desteklenmesi ve özendirilmesi amacıyla düzenlediği 'KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri', Ankara'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül Töreni'ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergun ve KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ın katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nedim Güreli, EZZİB üyesi Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 3 aşamalı bir eleme sonrasında "Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü"nü kazanmasının büyük başarı olduğunu, bu başarının kendilerini gururlandırdığını, verimli bir sezon geçirmeyi bekledikleri 2012/13 ihracat sezonunda Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin bu ödülün verdiği motivasyonla daha da başarılı olacağına inandığını söyledi.

 

Kozmopolitan gıda sanayi ve ticaret a.ş. 2009 yılında kuruldu

 

Sinan Bozdağ, Hakan Özdolgun ve Aytur Aksu'nun 2009 yılında bir araya gelerek kurdukları Kozmopolitan Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., başta zeytinyağı ve zeytin olmak üzere, sirke sos ve gurme ürünler kategorisinde 75 ürünün ihracatini yapıyor. ABD, Kanada ve Singapur'da kurdukları şirket ve dağıtım ağı modelleriyle bu ülkelerin en önemli marketlerinin raflarında kendi markalı ürünleriyle satış yapan Kozmopolitan Gıda, kurulduğu günden beri sürekli büyüme gösterdi ve binlerce şirket arasında KOSGEB'in dikkatini çekmeyi başardı.

 

Kozmopolitan Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Bozdağ, bu başarının altında yatan nedenleri şöyle açıklıyor, "Şirketimizi, üç ortak olarak 2009 yılında kurduk. Bir ortağımız sürekli ABD'de yaşıyor. Orada ABD ve Kanada pazarlarında başarılı olmamız için hepimiz çok çalışıyoruz. Biz üçümüz kardeş gibiyiz. Sirketlerimizi sıfır noktasından, el ele gönül gönüle vererek bu noktaya getirdik. Özellikle Gıda Sektöründe, Türkiye'den ABD'ye gidip şirket kuran bir çok girişimci maalesef başarısız oldu. Bizim esas başarımız insana yatırım yaparak iyi bir ekip oluşturmak ve oranın ithalatçılarıyla değil, direkt olarak zincir marketleri muhatap alarak kendi markalarımızı oralara sokmaktan geçiyor. Bunu başarmak için ABD'nin en buyuk broker sirketleriyle isbirligi yapip, market raflarına ciddi giriş paraları ödedik ve mutlulukla ifade etmek isterim ki hepsinde de başarılı olduk. Şu anda ürünlerimizi ABD ve Kanada dışında yaklaşık 15 ülkeye daha satıyoruz ve hepsinde de aynı modeli uygulamaya çalışıyoruz."

 

Kaynak: Star