Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Nestlé sıcak çikolata bu kış da içinizi ısıtacak

Çikolatadaki deneyimini sıcak içeceklere de taşıyan Nestlé, çikolatayı yudumlamak isteyenlere tam kıvamında nefis bir “Sıcak Çikolata” deneyimi sunuyor. Soğuk kış günlerinde enfes tadı ve baştan çıkarıcı çikolata kokusuyla Nestlé Sıcak Çikolata ile keyifli dakikalar sizi bekliyor.




nestle.png

Nestlé’nin çikolata konusundaki yüzyılı aşkın deneyimi ile hazırlanan “Tam kıvamında Sıcak Çikolata”, çikolata severlerin bu kış da tutkusu olacak. Kakao tüm faydasıyla ve lezzetiyle artık Nestlé Sıcak Çikolata ile fincanlarınıza giriyor. Özellikle mineraller ve sağlık kaynağımız lif bakımından zengin kakaoyu en keyifli haliyle yudumlamak için kış günleri birebir. Üstelik diğer pek çok içecek alternatifine göre daha az enerji ve şeker içeriğiyle Nestlé Sıcak Çikolata dengeli beslenmenize de keyif katacak. Nestlé Sıcak Çikolata ilk yudumdan itibaren uzun süren enfes lezzeti ve iştah kabartıcı görüntüsü ile soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve muhteşem tadının tutkunu olacaksınız. Tek içimlik paketinde satışa sunulan sıcak çikolata, suya veya süte katılarak kolayca hazırlanabiliyor.

 

 

Tanrıların Besini  ‘Kakao’

 

İlk olarak Mayalar tarafından keşfedilen kakao, MS.600 yıllarda yine Mayalar tarafından su ile karıştırılarak içecek haline getirilmiştir. Keşfedilen yeni içecek krallara layık görülmüş ve sadece kraliyet ailesi için hazırlanmış. Azteklerin bu besine ulaşma imkanını, yöneticiler, yüksek rütbeli askerler ve onurlandırılmak istenen tüccarlara vermesiyle birlikte farklı kültürlerden saygın kişilerini de vazgeçemedikleri bir lezzet haline geldi.Mayaların su ile karıştırarak içtiği çikolatayı, Aztekler biber ve vanilya, İspanyollar çikolata ve şeker, İngilizler ise süt ile karıştırarak tükettiler. Sıcak çikolata uzun yıllar boyunca sadece saygın ve güçlü kişilerin tükettiği özel bir içecek olmuştur.