Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Nestlé’den sağlık girişimi

Dünyanın lider beslenme, sağlıklı ve iyi yaşam şirketi Nestlè’nin küresel araştırma ve geliştirme ağının bir parçası olarak kurduğu Nestlè Sağlık Bilimleri Enstitüsü (Nestlé HealthSciences Institute) dünyada diyabet, obezite ve Alzheimer hastalıklarıyla mücadeleye yardımcı olabilecek tıbbi beslenme ürünleri için bilimsel temel sunacak. Nestlé HealthSciences Türkiye’de de özel beslenmeye gereksinim duyan hastaların sağlıkla ilişkili standart ve spesifik beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2007 yılından beri hizmetlerini sürdürüyor.





 

nestle_saglik.png

Nestlè’nin küresel araştırma ve geliştirme ağının bir parçası olarak kurduğu, insan genetiği ve beyin sağlığı üzerine araştırmalar yapan Nestlè Sağlık Bilimleri Enstitüsü; Diyabet, Obezite ve Alzheimer hastalıklarıyla mücadelede çok güçlü bir katkı sağlayacak. İsviçre’nin Lozan kentinde bulunan “Ecole Poltechnique Federale de Lausanne (EPFL)” kampusünde yer alan Enstitü, sık görülen bu kronik hastalıkların yarattığı sağlık sorunlarının minimuma indirilmesi amacıyla üretilecek besin ürünleri için bilimsel temel sunacak.

 

Enstitü’nün açılışında bir konuşma yapan Nestlè CEO’su Paul Bulcke şunları söyledi: “Enstitümüzün açılışı ile araştırma kapasitemizin yeni bir kolunun doğuşuna tanıklık ediyoruz. Büyümek için en büyük fırsatlarımızdan biri de, kronik hastalıkları engellemeye veya onlarla başa çıkmaya yardımcı olabilmek için bilime dayalı besin çözümleri üzerine araştırma yapmaya odaklanmaktır. Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nün çalışmaları, dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi olma konumumuzu güçlendirecektir”.

 

Bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar hedefleniyor

 

Obezite ve diyabet gibi bulaşıcı olmayan kronik hastalıklar, genler, beslenme ve yaşam tarzı arasındaki ilişkinin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkıyor ve her bireyde farklı sonuçlar yaratabiliyor. Bu hastalıklara sahip kişilerin daha hedefe yönelik beslenmeleri gerekiyor. Nestlé Sağlık Bilimleri Enstitüsü, ileri teknolojisi ve kapasitesi ile özellikle yaşlılıkla birlikte gelişen bu hastalıklarla başa çıkılabilmesi için besin çözümleri üretiyor.

 

Nestlé HealthSciences”ın Türkiye’deki 5. yılı

 

Nestlé’nin sağlık bilimleriyle bağlantılı olarak ülkemizde sürdürdüğü faaliyetleri ise 5. yılını doldurdu. Nestlé’nin Novartis’in Medikal Beslenme Birimi’ni satın alınmasının ardından 1 Temmuz 2007’de Türkiye'de çalışmalara başlayan “NestléHealthSciences” özel beslenmeye gereksinim duyan hastaların sağlıkla ilişkili standart ve spesifik beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmetlerini sürdürüyor.

 

Nestlé  “HealthSciences”, kolektif bilimsel/klinik uzmanlığında lezzet, form ve paketlemenin geliştirilmesi konularındaki deneyimiyle Yoğun Bakım,  Geriatri - Malnutrisyon,  Pediatri,  Onkoloji,  Cerrahi ve Diyabet platformlarında beslenme ürünleri sunuyor.