Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Tukaş'tan bir ilk

Patlıcanın eşsiz lezzeti, Türkiye’de ilk kez Tukaş’ın “közlenmiş patlıcanlı sosu’ile taçlandı.





tukas.jpg

Patlıcanın eşsiz lezzeti, Türkiye’de ilk kez Tukaş’ın ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç ile işbirliğiyle geliştirdiği “Közlenmiş Patlıcanlı Sos” ile taçlandı. “Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos”, EKS Mutfak Akademisi’nde Nefise Karatay ve Eyüp Kemal Sevinç’in katılımıyla toplu tüketim kanalına yön veren şeflere sunuldu.   

Yemek kültüründe bir ilk, sos dünyasına bir hediye ve ilk kez bir Türk firması tarafından geliştirilmiş yepyeni bir ürünün doğuşuna tanıklık eden şefler, EKS Mutfak Akademisi’nde düzenlenen “Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos” lansmanında buluştular.

Nefise Karatay, tarifini şeflere “Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos” eşliğinde sundu.

Tukaş Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Karadağ’ın konuşmasıyla başlayan lansmanda; Nefise Karatay, Eyüp Kemal Sevinç ile birlikte kendi özel tarifini hazırlayıp, “Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos” eşliğinde şeflere sundu. Yeni evlendiğini ve evinde pratik ev yemekleri yaptığını söyleyen Nefise Karatay, “Çalışan bir kadın olmanın yanı sıra aynı zamanda ‘iyi bir ev hanımıyım’. Yeni evimde öğünlerde sağlıklı, besin değeri yüksek ve pratik olan yemeklere yer vermeye özen gösteriyorum. Tukaş’ın ürünleri yemek yaparken tercih ettiğim hazır gıda ürünlerinin başında geliyor. Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos, evimde yaptığım makarna, salata ve et yemeklerinin yanında kullanabileceğim lezzetli bir sos.” dedi.    

 

Nihat Karadağ, “Geleneksel lezzet ve inovasyonu bu sosta buluşturduk.”

“Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos”un bir yenilik olduğunu belirten Tukaş Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Karadağ, “Türkiye’de ilk kez Tukaş’ın ürettiği ‘Közlenmiş Patlıcanlı Sos’ ile tüketicilere her an elinin altında ve açılır açılmaz tüketime hazır lezzetli bir sos sunuyoruz. Üretim patentini almak için başvuru yaptığımız bu özgün ürünün, tıpkı ketçap ve mayonez gibi tüketicilerin vazgeçemeyeceği bir sos olarak sofralarda yerini alacağına inanıyoruz. Geleneksel lezzet ve inovasyonu bağdaştırdığımız ürünümüz, Sial 2012 fuarında ‘Yeni Ürünler, Yeni Keşifler’ sergisi için seçilen ürünlerden biriydi. Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos, bu önemli sergide Türkiye’yi temsil eden tek ürün oldu. Fransa’dan sonra ise Türkiye’de bu ürünümüzü ilk kez Ülkemizin büyük şeflerine sunuyoruz. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini bu tür inovatif yaklaşımlarla tüketicilerimize sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Eyüp Kemal Sevinç: “Lezzet dünyasına Tukaş’ın bir hediyesi”

Tukaş’ın mutfak danışmanı olan ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç, “Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos, Türk damak lezzetine göre ve sos olarak amacına çok uygun bir ürün. Tukaş’ın közlenmiş patlıcanı, piyasadaki muadillerine göre çok iyi bir ürün. ‘Tukaş Közlenmiş Patlıcan, hepimizin sevdiği bir ürün, neden sosunu da üretmeyelim?’ diyerek yola çıktık ve sonuçta lezzet dünyasına Türk mutfağının bir hediyesi olarak katkı sağlayacak ve kullanım kolaylığı olan yepyeni bir sos çeşidi ürettik. Tukaş ile işbirliğimizin güzel bir sonucu olarak inanıyorum ki; Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Sos, birçok tüketici için lezzet sihirbazı olacak.” dedi.