Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Growtech Eurasia Antalya Expo Center'da

Uluslararası alım heyetleri ile türk tarım üreticilerini buluşturan 12'inci Growtech Eurasia Uluslararası Sera, Tarım Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı, 5 Aralık'ta Antalya Expo Center'da düzenlenecek.

 




gida_tarim.jpg

Yapılan açıklamaya göre, üretici ile alıcıyı buluşturarak sektörde önemli bir iş hacmi oluşturan Growtech Eurasia, bu yıl 35 bin metrekarelik alanda 630'un üzerinde katılımcı ve 70 bin ziyaretçiyi ağırlayacak.

 

NTSR Fuarcılık tarafından organize edilen Fuara, Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve İspanya gibi ülkeler, ülke pavillionları ile katılarak hem ülkelerinde üretilen tarım ürünlerini tanıtacak hem de uluslar arası iş birlikleri için görüşmeler yapacak.

 

70 binin üzerinde ulusal ve uluslararası ziyaretçiyi ağırlaması beklenen Growtech Eurasia, tohumculuk, fidecilik, örtü altı sebzecilik, modern meyvecilik, sera teknolojileri, sulama sistemleri, bitki besleme, bitki koruma, projelendirme ve ambalajlama gibi katılımcı profili ile tarım sektörünün en son ürünlerini, yeni teknolojileri ve yeni hizmetleri bir araya getirecek.

 

Growtech Eurasia Tarım Fuarı Grup Direktörü Engin Er, Türk Tarım Sektörünün son 10 yıl içerisinde tarımsal hasıla bakımından dünyada 7'inci sıraya yükseldiğini belirtti. Türkiye'nin tarımsalı hasılasının 23 milyar dolardan 62 milyar dolara yükseldiğini söyleyen Engin Er, "Avrupa ülkeleri arasında 1'inci sıraya, dünyada 7'inci sıraya yükseldik. Türkiye ekonomide yüzde 8,5, tarım sektörü ise yüzde 5,2 büyüdü" dedi