Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
TEKSÜT ürünleriyle Erbil’de

2012 için yüzde 15 ciro artışı öngören ve ilk 8 ayda bu hedefine ulaşan TEKSÜT, yurtdışındaki çalışmalarına da hız kazandırdı





tek_sut.jpg

Yeni yılda özellikle UHT süt satışını artırmak için çalışacak olan TEKSÜT’ün, kendi markası altında çıkardığı sütleri Türkiye ile eş zamanlı olarak Erbil’de de satışa sunuldu. TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, ekim ayından beri Erbil’de raflarda yer aldıklarını, ayrıca önümüzdeki dönemde Bağdat’a da TEKSÜT sütlerini ihraç ederek haftada en az 20 ton süt ihracatı hedeflediklerini belirtti.

TEKSÜT markalı sütler, Türkiye ile eş zamanlı olarak Erbil pazarında da satışa sunuldu. Irak ve ABD’ye toplam 3,5 milyon dolarlık ihracatı olan TEKSÜT, kendi markası altında çıkardığı sütleriyle ihracat tutarını önümüzdeki yıl yaklaşık yüzde 25 artırmayı hedefliyor. Süt satışıyla önümüzdeki dönemde Bağdat pazarında da yerini almayı hedefleyen TEKSÜT’ün 2013 hedefleri arasında kapasitesini artırarak ürün gamına yeni çeşitler eklemek, UHT sütün satışını ve satış alanlarını çoğaltmak yer alıyor. Satışta olan 1 litrelik sütlerin ardından ise 200 ml’lik kutular satışa çıkacak.

 

TEKSÜT, cirosunu 2013’te yüzde 15 artırmayı hedefliyor

TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, ürün gamına yeni ürünler ilave etmek için yeni bir tesis inşa ettiklerini ve bu tesisin 7-8 ay içinde tamamlanacağını vurgulayarak, ihracata ilişkin ise şunları söyledi: “TEKSÜT olarak, ihracat miktarımız 3,5 milyon dolar civarında. Bu rakam Irak ve ABD’ye yaptığımız ihracatın toplamı. Şu an bu ülkelere ihracını yaptığımız çeşitler, tercihlere göre farklılık gösteriyor. ABD, klasik koyun peynirini daha çok seviyor. Ayrıca ABD’de Türkler, “Türk usulü peynir”i daha çok aradığı için bu ürün tutuluyor. Irak’ta sürülebilir ürünler, beyaz peynir, kaşar türleri başta olmak üzere yoğurt, lor ve yöresel ürünler yer alıyor. Orta Doğu ülkelerinde yağlı ürünler tercih edildiği için en çok kaymak, tereyağı, kaşar gibi çeşitler ilgi görüyor. Şimdi de Erbil’de TEKSÜT markalı sütlerimizle yer alıyoruz. İhracat miktarımızı 2013’te, TEKSÜT markalı sütlerimizle birlikte yaklaşık yüzde 25 artırmayı hedefliyoruz. 2011 yılı ciromuz 153 milyon TL’ydi. 2012 için yüzde 15 ciro artışı öngörmüştük ve ilk 8 ayda bu hedefimize ulaştık. Gerçekçi bir hedef koyarak 2013’te bu rakamı yüzde 15 artırmaya çalışacağız.”

TEKSÜT Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, ortalama 10 bin üreticiden süt aldıklarını, Gönen’de üretilen sütün Türkiye’nin en kaliteli sütü olduğunu ifade etti. Ayrıca, TEKSÜT’ün bünyesinde 280 kişinin çalıştığını belirterek, yeni tesisin getireceği kapasite artırımıyla 150-200 yeni kişiye istihdam yaratılacağını söyledi.