Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Üniversite tescilli zeytin ve zeytinyağı üretilecek

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ile bir firma arasında arasında, eğitim ve üretimi kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.





zeytinyagi.jpgProtokole imzaları, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ve işletme sahibi Prof. Dr. Yahya Laleli atarken törene, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Teke ve Edremit Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Vural Varlı da katıldı.

Alkan, Edremit MYO Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Programı öğrencilerinin, staj ve staj dışı eğitimlerini firmada yapacaklarını, üretimin her aşamasında çalışarak da deneyim kazanacaklarını söyledi.

Öğrencilerin belirli bir tecrübeye geldikten sonra bir vardiyayı kendilerinin işleteceklerini dile getiren Alkan, üretilen zeytin ve zeytinyağlarının da ürün prosesini kontrol altında tutacak BAÜ tescilli olacaklarını bildirdi.

Alkan, protokolle zeytincilik öğrencilerinin, gerek üretimde gerekse satışta deneyim kazanacaklarını ve öğrencilikten itibaren sektörün birer elemanı haline geleceklerini kaydetti.

İmza töreninden sonra Alkan ve beraberindekiler, tesislerde incelemelerde bulundu. Sabun ustasından bilgi alan Alkan, zeytinyağı tadımı da yaparak ürünler arasındaki farkı inceledi.