Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Namet: Hijyen standartlarımız AB normlarını karşılıyor

Et sektörünün lider markalarından Namet, üretimini, 68 milyon dolarlık yatırımla 2010 yılında devreye aldığı Çayırova tesislerinde gerçekleştiriyor. Çayırova Fabrikası’nın, Türkiye’nin AB hijyen standartlarına uygun ilk gıda üretim tesisi olduğunu vurgulayan Namet A.Ş. Genel Müdürü N. Tarık Kayar, açılışından bu yana tesise 15 milyon doların üzerinde ek yatırım yaptıkları açıkladı.




tarık kayarNamet olarak piyasaya sunduğunuz ürün çeşitliliğiniz ve yıllık üretim hacminiz ile bilgi verir misiniz?
Namet markamızla tüketicilerimize taze et ürünleri, şarküteri ürünleri, dondurulmuş ürünler ve ileri işlenmiş ürünler olmak üzere dört ana grupta mamul sunmaktayız. Üretim tesislerimiz, yılda tek vardiyada 30 bin ton kemiksiz et işleme, 10 bin ton şarküteri, 8 bin ton donuk köfte ve burger, 5 bin ton ileri işlenmiş ürün üretim kapasitesine sahiptir. Firmamız üretimini 68 milyon dolarlık yatırımla 2010 yılında devreye alınan 34 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip Çayırova tesislerinde gerçekleştiriyor. Hem imalat kapasitesini ve mamul çeşitliliğini artırmayı hem de üretim teknolojilerini sürekli olarak güncel tutmayı gaye edinen firmamız, bu doğrultuda, açılışından bu yana fabrikasına 15 milyon doların üzerinde ek yatırım yaptı.

Üretim sürecinde uyguladığınız hijyen standartlarınızdan bahseder misiniz?
Namet Çayırova Fabrikası, Türkiye’nin Avrupa Birliği hijyen standartlarına uygun ilk gıda üretim tesisi olma özelliğini de taşımaktadır. Tesisin tüm dizayn/proje çalışmaları yerleşim, iş akış, makine parkuru ve hijyen kriterlerinin gerek Türkiye gerekse Avrupa Birliği normlarını karşılaması için, uzmanlığı tüm dünyada kabul gören Alman proses dizayn firması “LißnerEngineers + Architects” tarafından gerçekleştirildi. Fabrika içerisindeki tüm metal aksamlarda paslanmaz çelik, yer ve duvar kaplamalarında ise bakteri tutmaz malzemeler kullanılmıştır. Bilgisayar kontrollü soğutma sistemi ile tesis içindeki sıcaklık, hijyen ve sağlık için sürekli sabit tutuluyor.
Tesiste, tüm çalışanlar hijyen bariyerlerinde el ve ayakkabılarını dezenfekte ederek üretim bölümüne geçiyorlar. Üretim süreçlerinde kullanılan kuter arabaları, fırın arabaları ve et taşıma kasaları, her kullanımdan sonra, otomatik yıkama istasyonlarında mutlaka yıkanmakta ve dezenfekte edilmektedir. Fabrikada üretimden sevkiyat ve satışa kadar tüm süreçler el terminali ve el barkodu ile işleyen otomasyon sistemi bulunuyor. Tüm ürünler geriye dönük olarak izlenebiliyor. Fabrikamız, ISO 9001:2008, ISO 22000:2005, IFS v.6, BRC v.6, PAS 220:2008 kalite ve gıda güvenliği sistemi belgeleri ile TSE ürün ve hizmet yeterlilik belgelerine sahiptir. Üretim proseslerinde bu standartlar uygulanıyor. Şarküteri ürünlerinin çoğunda dilimleme ve paketleme işlemleri el değmeden gerçekleştiriliyor. Namet’in ayrıca İngiltere merkezli Halal Food Authority’den ve TSE’nden onaylı iki adet helal sertifikası bulunuyor.
Ayrıca, üretim aşamalarında hijyen standartlarının sağlıklı uygulanması adına periyodik olarak düzenlediğimiz şirket içi eğitimlerle, çalışanlarımızın konu ile ilgili bilgilerini güncel halde tutmaya çaba gösteriyoruz.

Lojistik süreçlerde benimsediğiniz hijyen uygulamalarınız nelerdir?
Üretim proseslerimizde olduğu gibi, lojistik süreçlerde de hijyen konusuna son derece özen gösteriyoruz. Araç dezenfeksiyonu ve ürünlerin satış noktasına, soğuk zincir kırılmadan, vaktinde teslim edilmesi olmazsa olmazlarımız arasında. Namet olarak 1.000 tonluk mamulü aynı anda taşıma kapasitesine sahip 100 araçlık bir dağıtım filosuna sahibiz. Bununla birlikte, Türkiye'nin önde gelen lojistik firmalarından da hizmet alıyoruz. Bölge müdürlüklerimizdeki teknolojik altyapı ve soğuk hava depoları da, bu konudaki kalite anlayışımızın birer yansıması olarak göze çarpıyor.