Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Okul sütü ihalesi gerçekleştirildi

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, 6 milyon 172 bin öğrenciye dağıtılacak UHT süt ihalesini gerçekleştirdi. İhale sonucunda 4 kısım için avantajlı firmalar belirlendi ve nihai kararın yapılacak incelemeden sonra açıklanacağı bildirildi.





sut_ihale.jpg

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye genelinde toplam 6 milyon 172 bin öğrenciye, 296 milyon 241bin adet 200 ml UHT süt dağıtımını yapmak üzere süt alımı için ihale yaptı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda yapılan ihaleye Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kayhan başkanlık yaptı. İhalenin başlangıcında ne kadar süt alımı yapılacağını açıklayan Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kayhan, “Toplamda 296 milyon 241 bin adet 200 milim süt alımı yapılacak. UHT süt üretimi bakanlığımızın disiplini altında yapılmaktadır. Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kayıtlı bütün işletmelere davetiye mektupları yazıldı. 9 ihale dosyası satın alınmış olup komisyonumuza 7 adet zarf ulaşmış durumda” dedi.

İlk olarak şekil yönünden dosyaların incelemesi yapılırken, İhale Başkanı Mustafa Kayhan, ihaleye katılan firmaların isimlerini “Dimes ve Pınar Ortak Girişimi, AYNES, Güney Süt, Gülsan Gıda, Ak Gıda, Yörükoğlu Süt Ürünleri, Oğuz Gıda” olarak açıkladı. Teklifler, her bir iş kalemi için birim fiyatlar üzerinden KDV hariç olarak yapıldı. Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi’nden oluşan 1. kısım, Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgesi’nden oluşan 2. kısım, Marmara ve Karadeniz Bölgesi’nden oluşan 3. kısım ve Akdeniz Bölgesi’ni kapsayan 4. kısım için teklifler alındı.

Birinci tekliflerin incelenmesinden sonra kapalı oturuma geçen ihalede komisyonu, teklifleri inceledikten sonra ikinci teklifleri aldı. İkinci teklif sunumunda ise Gülsan Gıda ve Oğuz Gıda yetkilileri ilk tekliflerinin geçerli olduğunu söyleyerek teklilerini yenilemedi. İkinci tekliflerin alınmasından sonra toplam yaklaşık maliyeti 161 milyon 171 bin 529,86 lira olarak açıklayan ve avantajlı firmalar ile verdikleri teklifleri söyleyen İhale Başkanı Mustafa Kayhan, “1. kısma 4 teklif geldi, en avantajlı teklif 27 milyon 850 bin 851,55 lira ile Dimes ve Pınar Ortak Girişimi’nin. 2. kısma 4 teklif var, en avantajlı teklif 39 milyon 417 bin 217,30 lira ile AYNES Gıda’dan geldi. 3. kısma 3 teklif var, en avantajlı teklif 52 milyon 511 bin 313,60 lira ile Ak Gıda’nın. 4. Kısma 4 teklif var, en avantajlı teklif 14 milyon 477 bin 155,3 lira AYNES Gıda’nın” diye konuştu.

İhalenin sonucuyla ilgili nihai kararın avantajlı firmaların incelenmesinden sonra açıklanacağı bildirildi.