Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
TSE etsiz çiğ köfte kriterini belirledi

Türk Standardları Enstitüsü Standard Hazırlama Merkezi Başkanlığı, Etsiz Çiğ Köfte için belgelendirme kriterlerini belirledi.




tse_cigkofteTSE'den yapılan yazılı açıklamada, TSE Standard Hazırlama Merkezi Başkanlığı Mamul Gıdalar İhtisas Kurulu tarafından, standardı henüz bulunmayan Etsiz Çiğ Köfte için yaklaşık 2 aylık süre içinde hazırlanan söz konusu kriterin, ''Tüketime Hazır Etsiz Çiğ Köfte'' kriteri adı ile yayımladığı bildirildi. Söz konusu taslağın başta ilgili bakanlıklar olmak üzere, TOBB, MÜSİAD, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Gıda Güvenliği Derneği, üniversiteler ve bu alanda üretim yapan 6 özel sektör firması olmak üzere toplam 38 kurum ve kuruluşa görüş sormak üzere gönderildiğine dikkat çekildi. TSE standartları ve kriterlerinin ihtiyari olduğu, üretici ve kullanıcıların ihtiyacına cevap vermek üzere hazırlandığı kaydedildi.