Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ülker aile şirketi olmaktan çıktı

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nda (TEPAV) düzenlenen ''Türkiye-ABD Tarım Ticaretinin 200 Yılı: Geçmişe ve Geleceğe Bakış'' toplantısında bir konuşma yapan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Ülker’in artık aile şirketi olmadığını söyledi.




ali_ulker_yildiz_holdingAli Ülker, Ülker'in eskiden bir aile şirketi olarak bilinmesine rağmen zamanla bu durumun değiştiğini ifade ederek, ''Ülker artık aile şirketi değil. Tamamen kurumsallaşmış, uzun vadeli stratejiler üreten bir yapı'' dedi.
Ülker, Yıldız Holding olarak önümüzdeki sene 70'inci seneyi dolduracaklarını ifade eden Ülker, bugün itibariyle 35 bin kişiye istihdam sağladıklarını ve 10 milyar lirayı aşan ciroya ulaştıklarını kaydetti. Ülker'in yıllarca aile şirketi olarak anıldığına dikkati çeken Ülker, ''Ülker artık aile şirketi değil. Tamamen kurumsallaşmış, uzun vadeli stratejiler üreten bir yapı. Sadece Türkiye'de değil, dünya çağında kurumsallaşan bir yapı olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz'' diye konuştu. Bir gıda şirketi olarak geleceklerinin tarıma dayalı olduğunu vurgulayan Ülker, gıda ve içeceğin temelinde tarım olduğunu, bundan dolayı insanlığın geleceği için sürdürülebilir gıda ve tarım politikalarının oluşması gerektiğine işaret etti.
Tarımda bilinçsiz sulama gibi bazı yanlış davranışların ülke tarımını olumsuz etkilediğini hatırlatan Ülker, söz konusu bu etkilerin kendisini bugün yeterince olmasa da, ileriki dönemlerde daha çok hissettirebileceğini söyledi.