Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Algida’dan çocuk portföyüne 1,8 milyon TL yatırım

Yaklaşık 200 milyon çocuğun fazla kilo ve obezite sorunu ile karşı karşıya bulunduğunu öngören Algida'nın üreticisi Unilever, dünyaya paralel olarak Türkiye'de de çocuk portföyündeki ürünlerde önemli bir değişikliğe gitme kararı aldı.




mustafa_seckin_algidaTürkiye'de okul çağında her beş çocuktan birinin, toplam olarak da yaklaşık 200 milyon çocuğun fazla kilo ve obezite sorunu ile karşı karşıya bulunduğunu öngören Algida'nın üreticisi Unilever, dünyaya paralel olarak Türkiye'de de çocuk portföyündeki ürünlerde önemli bir değişikliğe gidiyor. Algida, küresel plana uygun olarak Türkiye'de de 6 yaşından küçük çocuklara yönelik reklam ve iletişim yapmayacağını açıklarken, 6-12 yaş arası çocuklara ise yalnızca Unilever'in çocuk beslenme kriterlerini 0 karşılayan ürünlerin reklamını yapma taahhüdü verdi. Algida, Unilever Sürdürülebilir Yaşam Planı'nda önemli bir yer tuttuğu vurgulanan Beslenmeyi Geliştirme Programı kapsamında çocuk portföyündeki ürünleri porsiyon başına 110 kalori, 3 gram doymuş yağ ve 100 gram üründe 20 gram ilave şekerle sınırladığını açıkladı.

1,8 MİLYON TL’LİK YATIRIM PAZARI DA BÜYÜTECEK
Algida'nın yatırım ve prensipleriyle Türkiye'de çocuklara yönelik sağlıklı beslenme politika ve uygulamalarının kararlı destekçisi olduğunun altını çizen Unilever Gıda Pazarlama Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin,, "Hangi endüstride olursa olsun özel sektör kurumlarının çocuklara yönelik benzer adımlar atmasını yürekten istiyor, örnek oluşturabilmek için de gayret ediyoruz. Bu dönüşüm için başlangıçta 1,8 milyon TL'lik bir yatırım yaptık. Bu yatırımın dondurma pazarının büyümesine de katkıda bulunacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Son 4 yıldır pazarın son derece istikrarlı bir büyüme kaydettiğini belirten Unilever Gıda Pazarlama Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Türkiye dondurma pazarına ilişkin olarak şu bilgileri verdi: “Türkiye, 213 milyon litrelik ve yaklaşık 1,9 milyar TL ciroluk bir pazar. Bu büyüklük Türkiye'yi dünya dondurma pazarında ilk 20 ülke arasına yerleştiriyor. Ciroya göre 14, litreye göre ise 18'inci sırada yer alıyoruz. Ancak net olan bir diğer gerçek de dünya sıralamasında kişi başı tüketimde dünyada 29'uncu sırada olduğumuz. Bu konuda daha gidilecek çok yol var. Bu alanda önemli bir büyüme potansiyeline sahibiz, pazardaki büyüme potansiyeline inanıyoruz ve bu potansiyeli Algida'nın açığa çıkarabileceğini düşünüyoruz. Dondurma pazarındaki bu potansiyelin doğal bir sonucu olarak ikinci fabrikamızın temelini geçen yıl Konya'da atmıştık. 100 milyon doları aşan bir yatırımla gerçekleşecek Konya fabrikasını bu yıl içinde hizmete açacağız."

ALGİDA 6 YAŞIN ALTINDAKİ ÇOCUKLARA YÖNELİK REKLAM YAPMAYACAK
Algida'nın, 2013'te çocuk portföyünde yapılan devrim niteliğindeki değişiklikle çocuk beslenmesi konusunda önemli bir sorumluluk üstlenerek sektöre öncü olduğunu belirten Algida Pazarlama Direktörü Leyal Eskin Yılmaz ise, Algida çocuk portföyündeki ürünlerin porsiyon (1 adet ürün) başına 110 veya daha düşük kaloriye sahip olacağını, porsiyon (1 adet ürün) başına 3 gramdan fazla doymuş yağ içermeyeceğini ve 100 gram üründe 20 gramdan fazla şeker bulunmayacağını söyledi. Algida'nın ürün portföyünün üçte birinin çocuk kategorisi ürünlerden oluştuğunu belirten Yılmaz, bu kapsamda Algida'nın 6 yaşın altındaki çocuklara yönelik reklam yapmayacağının, 6-12 yaş arasında ise yalnızca bu beslenme kriterlerini tam olarak karşılayan ürünlerin reklamını yapacağının taahhüdünü verdiğini de ifade etti. Leyal Eskin Yılmaz “Çocuklar Algida ile Algida da çocuklarla büyümeye devam edecek” dedi.

DÜNYADA PAZARIN BÜYÜKLÜĞÜ 70 MİLYAR EURO
Dünyada dondurma pazarının büyüklüğünün 70 milyar Euro olarak hesaplandığını ve Unilever'in hem dünyada hem de Türkiye'de sektöründe lider olduğunu belirten Seçkin, Türkiye'de 213 milyon litrelik pazarda tüketimin %55'inin ev dışında, %45'inin ise ev tipi ürünlerde gerçekleştiğini aktardı. Seçkin, 2013'te de geçen yıla paralel bir büyüme öngördüklerini belirterek “Bu yıl yine çift haneli bir büyüme hedefliyoruz. Gelecek 5 yıl içinde toplam %50'ye yakın bir büyüme öngörümüz bulunuyor” dedi.