Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İHE’nin pazar payı yüzde 12

İstanbul ekmek pazarında -12’lik paya sahip olduklarını söyleyen İstanbul Halk Ekmek A.Ş. (İHE) Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, insan sağlığını ön planda tutan yeni ürünleri piyasaya sunmaya devam edeceklerini belirtti.




salih_bekaroglu_iheİstanbul Halk Ekmek A.Ş. (İHE) Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, İHE olarak İstanbul ekmek pazarında -12’lik paylarının bulunduğunu söyleyerek şehir halkına her gün bin 900 noktadan 50’den fazla ürün çeşidi sunduklarını kaydetti. Gıda Teknolojisi Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Bekaroğlu, günlük olarak ortalama 1-1,2 milyon adet 300 gramlık ekmek üreterek sattıklarını anlatarak, “İHE’nin ürün çeşitleri arasında yıllardır var olan birçok tam tahıllı ürünleri mevcuttur. Bunlar; kepekli ekmek, tam buğday ekmeği, organik tam buğday ekmeği, çavdarlı ekmek vb. çeşitlerimizdir. Önümüzdeki günlerde tam tahıllı 4 yeni ürünümüz daha müşterilerimizin beğenisine sunulacaktır. Yeni ürünlerimiz: Tam buğdaylı sandviç, çavdarlı sandviç, tuzsuz tam buğdaylı ekmek ve tuzsuz çavdarlı ekmektir” diye konuştu.

BAŞBAKAN’IN AÇIKLAMALARI TAM TAHILLI ÜRÜNLERE TALEBİ ARTIRDI
Geçtiğimiz ocak ayında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan ekmek israfının önlenmesine yönelik kampanya dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beyaz ekmeğin yerine has buğday unundan üretilen ekmeğin tüketilmesi gerektiğini söylemişti. Başbakan’ın açıklamalarını değerlendiren Genel Müdür Salih Bekaroğlu, “Sayın Başbakanımız’ın açıklamalarına kesinlikle katılıyoruz. Buğdayın en besleyici kısımları kabuk ve kabuğa yakın bölümleri ile ruşeymidir. Buğday ve diğer tahılların tamamının öğütülmesi ile elde edilen tam tahıl unlarından yapılan ekmekler daha doyurucu, daha besleyici ve sağlıklıdır. Beyaz ekmekten olabildiğince kaçınmak, tam buğday unlu ekmeklere geçmek gerekir” dedi. İstanbul Halk Ekmek A.Ş. (İHE) Genel Müdürü Salih Bekaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, özellikle tam tahıllı ürünlerinin talep miktarında artış yaşadıklarını açıkladı.

ÜRÜNLERDEKİ KEPEK ORANINI DAHA DA YÜKSELTECEK ÇALIŞMALAR
Tam buğday ekmeğinin içerik kısmındaki tam buğday unu ya da tam tane unu ibaresine mutlaka dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Bekaroğlu, “Ürün çok fazla kabarmış ve çok yumuşak olmamalıdır. Mümkünse ekşi maya ile uzun süre-yavaş mayalandırılmış ve iyi pişirilmiş olmalıdır. İç rengi buğdaydan gelen doğal renkli olmalıdır” diye uyarılarda bulundu. İHE ürünlerinde bulunan kepek ve tuz oranlarının ilgili mevzuatta yer alan oranlara göre belirlendiğini vurgulayan Salih Bekaroğlu, ayrıca şirket olarak ürünlerdeki tuz oranını cari mevzuatın izin verdiği değerlerin de altında tuttuklarını, yine tüm ürünlerde kepek oranını olabildiğince yükseltme yönündeki çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

2012 yılında şirket olarak İstanbul halkına sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatla ürünlerini sunmaya devam ettiklerini söyleyen Genel Müdür Bekaroğlu, sosyal amaçlı bir misyon yürüten şirket olmalarına rağmen geçtiğimiz yılı karlı bir şekilde kapattıkları bilgisini verdi. Bu yılda da insan sağlığını ön planda tutan yeni ürünleri piyasaya sunmayı hedeflediklerini aktaran Bekaroğlu, “Bu ürünlerde de geçmişte olduğu gibi kepek oranı yüksek unlar kullanılacaktır. 2013 yılı için belirlediğimiz en büyük hedeflerimizden birisi de, ürünlerimizde ekşi hamur mayası kullanmak” diyerek sözlerini tamamladı.

YENİ UN TEBLİĞİ STANDART GETİRECEK
Mart ayı içinde yürürlüğe girmesi beklenen Un Tebliği hakkında da değerlendirmelerde bulunan Salih Bekaroğlu şöyle konuştu: “Ekmeğin ana hammaddesi undur. Una standart gelmesi ekmeğe standart gelmesi anlamına geliyor. Un Tebliği değirmencilik sektörüne bir standart getirecektir. Yeni Un Tebliği ile özellikle kepek oranı yüksek ve tam buğday unları daha da yaygınlaşacaktır. Ülkemizin her tarafında ekmek yapımında kullanılan unlar benzer niteliklere sahip olacaktır” şeklinde konuştu.