Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Doğal Katkı içecek sanayine etkin çözümler sunuyor

Gıda sanayine yönelik hammadde ve doğal gıda yardımcı malzemeleri üreten global firmaların Türkiye distribütörlüğünü yapan Doğal Katkı, içecek ve meşrubat sektörlerine ürün temininin yanı sıra, yeni tatlar ve lezzetler için AR-GE imkanı ve reçete desteğiyle de etkin çözümler sağlıyor.




efe_bulutogluBüyüyen ve gelişen Türkiye’ye paralel olarak tüketicinin de gıda tüketim alışkanlıkları önemli ölçüde değişiyor ve bunlar yeni tat ve lezzetlerle çeşitleniyor. Geleneksel tüketimden dünya mutfağı ve fast food kültürüne yönelen tüketicilerin bu değişimine ayak uydurmaya çalışan Türk gıda sanayine, gerek AR-GE çalışmalarında gerekse yeni tatlar yaratma konusunda etkin destek sunan Doğal Katkı, dünyanın önde gelen profesyonel gıda endüstrileri için hammadde ve doğal gıda yardımcı malzemeleri üreten global firmaları distribütörlüğü yapmak suretiyle gıda ve içecek üreticilerinin çözüm ortağı olmayı sürdürüyor.

Doğal Katkı’nın firma sahibi ve İş Geliştirme Yöneticisi Efe Bulutoğlu, Türkiye’de son 10 yılda değişen ve büyüyen sektörlerden birinin içecek ve meşrubat endüstrisi olduğunu söyledi. Sektörün son 10 yılda 3- 4 kat büyüdüğünü, birçok yeni ürün ve farklı damak tatlarının raflarda yerini aldığını kaydeden Bulutoğlu, “Özellikle meyve aromalı maden suları ve gazlı içecekler ciddi bir pay alarak son 10 yıla damgası vurarak tüketicinin vazgeçilmezi olmayı başardı. Bu segmentte elma, limon, nar, çilek aromalı ve multi vitaminli ürünler tüketicin en çok tercih ettiği ve beğendiği aromalı seçenekler oldu” diye konuştu.

Doğal katkı olarak içecek ve meşrubat sektörüne, ürünün niteliğini değiştirmeden tamamen doğal elma ve narenciye kabuklarından elde edilmiş Naturex Pektin’i, meyvenin doğal aromasını ön plana çıkaran ve meyve şekeri olarak da bilinen 0 yerli olan Cargill furuktoz şurubunu, antioksidan ve vitamin takviyesi için HELM askırbik asit ve aromalı içecek kokteyl şuruplarını, meyve aromalı sodalı içecekler için ise IFF aromalarını temin ettikleri bilgidini veren Bulutoğlu, “Sektöre ürün temininin yanı sıra, yeni tatlar ve lezzetler için AR-GE imkanı ve reçete desteğiyle sürecin çözüm ortağı olmaya gayret etmekteyiz” dedi.

DOĞAL KATKI CREATES SOLUTIONS FOR SUCCESS
Doğal Katkı is creating different innovative solutions for the healthy life products through an approach focusing on quality. With its experience based on long years, Doğal Katkı is in a continuous stated of development and growth according to the grooving developing needs of the market and the new habits and palate taste imposed by the modern life. Doğal Katkı is maintaining its global presence in the activity areas of distribution of food supplements and export of packaged natural herbs. Doğal Katkı brings its customers together with the products of globally well-known brands in groups of starches, sweeteners, sugar and natural supplements. Doğal Katkı has undertaken the distribution of Cargill, IFF Flavors, Gerkens Cacao, Ewald Gelatin, Agro Beef, which are the global leaders in the food sector with their products with proven safety in Turkey.