Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ülker'den dev hamle

Merkezi ABD’de bulunan ve dünyanın en büyük dondurma zincirlerinden biri olarak görülen Cold Stone Creamery, Ülker ile Türkiye’ye geliyor.




cold_stone_ulkerEkonomist'in haberine göre ilk mağazasını İstanbul’da (Ortaköy) açmaya hazırlanan Cold Stone Creamery, Ülker Golf ile dondurma pazarının en büyük yerli oyuncularından biri olan Ülker’i aynı zamanda lüks dondurma pazarının da liderliğine ortak edecek.Henüz konuyla ilgili resmi açıklama yapılmış değil. Bu nedenle detaylar adeta bir sır. Fakat Ortaköy’de açılacak ilk mağaza için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mağazanın tabelası asıldı, eleman alımlarına da başlandı. 8 Haziran’da ilk mağazanın kalabalık bir basın toplantısıyla açılması bekleniyor.

Hızla Büyüyor

Cold Stone Creamery, Kahala Group bünyesinde faaliyet gösteren bir marka. Kahala, 1.1 milyar dolar cirosu ve birbirinden farklı alanlarda markaları bünyesinde bulunduran bir francise çatı şirketi. Ranch1 Grilled Chicken, Samarai Sam’s Teriyaki Grill, TacoTime, Great Steak & Potato Company, Johnnie’s New York Pizzeria ve Blimpie gibi tanınmış markalar hep Kahala Group bünyesinde faaliyet gösteriyor.15 markayı bünyesinde barındıran Kahala Group’un en dikkat çeken markalardan birisi ise Cold Stone Creamary

PAZARIN ÖNÜ AÇIK

2012’de Türkiye’de dondurma pazarı yaklaşık 210 milyon litre ve 1 milyar 900 milyon liralık ciroya ulaştı. Dondurma pazarı Türkiye’de önü açık iş alanlarından bir. 2007’den itibaren bu yana ortalama her yıl yüzde 15 büyüyen pazarda kişi başı dondurma tüketimi yaklaşık 4 litreye yeni ulaştı. Bu rakamın Avrupa’da 8-9 litreler civarında olduğunu dikkate alırsak aslında pazardaki potansiyelin fotoğrafı da ortaya çıkmış olur.

Kaynak: Hürriyet