Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İntermak’tan süt ve gıda tesislerine endüstriyel hijyen çözümleri

Konya’da çeyrek asırdır faaliyet gösteren İntermak, süt ve gıda sektörüne yönelik makine ve katkı maddeleri üretiyor. İntem markasıyla hijyen ürünleri ve ekipmanlarını da imal eden firma, süt işleme tesisleri, gıda tesisleri ve çiftliklerin hijyen ihtiyaçlarına yüksek kalitede çözümler sunuyor.




husamettin_sonmez1990 yılında Konya'da kurulan İntermak, çeyrek yüzyıldır süt ve gıda sektörüne üretici olarak hizmet veriyor. ‘Best Food’ konseptiyle çiftlikten tabağa kadar süt sektörüne makine ekipmanları sunan firma, bunun yanında gıda katkıları ve hijyen ürünleri üretiyor. Kurduğu tesisler ve ekipmanların yanı sıra peynir mayası üretimini de düzenli olarak devam ettiren İntermak, bu ürünü birçok ülkeye ihraç ediyor.  
 
Dört ana grupta faaliyet gösterdiklerini belirten İntermak A.Ş. Genel Müdürü Hüsamettin Sönmez, “Birinci grupta süt işleme tesisleri ve çiftliklerin anahtar teslimi kurulması. yatırım danışmanlığı ve mühendislik hizmetleri bulunuyor. İkinci grupta Mikkol ve Selective markasıyla süt ve gıda sektörü için makine ve ekipman üretimimiz mevcut (özellikle süt işleme tesisi ve çiftlikler için). Bu grupta süt sağım makineleri, süt soğutma tankları, süt taşıma depolama tankları, süt işleme ekipmanları, pastörizatörler ve peynir yoğurt gibi süt ürünlerinin üretimi için gereken ekipmanlar üretilmektedir. Anahtar teslimi süt tesisi kurmaktayız. Ayrıca bal, pekmez, şekerleme, reçel, dondurma üretim tesisleride kurmaktayız. Üçüncü grupta Provita, Süper Maya ve diğer markalarla gıda katkıları üretimi. Bu ürünlerin başlıcaları peynir mayası, stabilizatörler, emilgatörler ve starter kültürüdür. Dördüncü grupta ise, İntem markasıyla süt işleme tesisleri, gıda tesisleri ve çiftlikler için endüstriyel hijyen ürünleri üretimimiz söz konusu. Ayrıca yine İntem markasıyla hijyen ekipmanları üretimi gerçekleştirmekteyiz. 20’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz” dedi.
 
İntem markasıyla süt işleme tesisleri, gıda tesisleri ve çiftlikler için üretimini yaptıkları endüstriyel hiyen ürünleri ve hijyen ekipmanları hakkında bilgi veren Genel Müdür Hüsamettin Sönmez, hijyen turnikeleri, köpük üretme makineleri ve uydu sistem yüksek basınçlı temizlik ekipmanlarını da kendi fabrikalarında ürettiklerini anlatarak,. “Bunun yanında uzun süreli yaptığımız sözleşmelerle işletmelere bu ekipmanları ücretiz olarak da vermekteyiz” açıklamasında bulundu.
 
FABRİKADAN ÇİFTLİĞE KOMPLE HİJYEN ÜRÜNLERİ
İntem markalı ürünlerin işletmeler için bir hijyen unsuru olduğunu belirten İntermak A.Ş. Genel Müdürü Hüsamettin Sönmez, hijyenin ister bireysel anlamda, ister toplumsal anlamda sağlıklı olabilmek için sürekli ele alınması gereken bir konu olduğunun altını özellikle çizdi. Sönmez, “Bu anlamda İntermak A.Ş. için ulaşılan her hedef bir sonraki hedefin anahtarıdır. Kaliteli ürün üretmek konusunda altına atılan her başlık doğa ve insan dengesinin hassasiyet unsurlarını korumalı ve sürekli iyileştirmelidir. İntem kullanıcıları satış öncesi ve sonrası süreçte de sürekli takip edilerek bu gelişimin bir parçası olarak değerlendirilir. İntem; işletme hijyeninden çiftlik hijyenine kadar size komple çözümler sunar. Hijyen ekipmanlarımız yurtiçi ve yurtdışında pek çok firmada kullanılmaktadır” diye konuştu.
 
Peynir mayalarının tamamen doğal ve helal belgeli olup, mikrobiyel ve hayvansal orijinli çeşitleri mevcut olduğunu anlatan Hüsamettin Sönmez, “Peynir mayalarımız yurtiçi ve dışında evlerde ve sanayide başarıyla kullanılmaktadır. Özellikle mikrobiyel mayamız sağladığı yüksek randıman yüksek müşteri memnuniyeti ile her geçen yıl sektör payını artırmaktadır” dedi. 
 
OTOMATİK PEYNİR ERİTME HATTI SATIŞA ÇIKIYOR
Firma olarak 8 bin metrekareden fazla kapalı alana sahip 2 fabrikada, genç ve eğitimli kadroyla AR-GE çalışmalarını yaptıklarını ve dünya teknolojisinin takibiyle müşterilerine yeni ürünleri sunduklarını anlatan Sönmez, “24 yıldan beri değişmeyen prensibimiz ‘azami müşteri memnuniyeti’dir. Güçlü pazarlama ekibimizde her müşteriye ayrı tahsis edilen satış elemanlarımız, düzenli müşteri ziyaretleri gerçekleştirmektedir. 2014 yılı bizim için başarılı bir yıl oldu. Yeni pazarlara giriş, AR-GE açısından yeni açılımlar gerçekleşmiştir. 2015 yılında satışına başlayacağımız ‘otomatik peynir eritme hattı ile iddialıyız” ifadelerini kullandı.