Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Dr. Nihat Kantar V Group CEO’luğuna getirildi

Mobil teknolojiler alanında ve bilişim sektöründe dünyanın lider ve vizyoner firmalarında önemli görevler üstlenen Dr. Nihat Kantar, 2015 tarihi itibari ile V Group CEO’su olarak göreve başladı. 




nihat_kantarTürk ve Alman yatırımcıların bir araya gelmesiyle kurulan V Group,  ağırlıklı olarak İnşaat/Gayrimenkul, Bilişim, Yenilenebilir Enerji, Finansal Yönetim Danışmanlığı ve Organik Tarım alanlarında projeler geliştirmek ve bu alanlarda iş ortaklıkları yaparak oluşturacağı bir ekosistem ile özellikle Türkiye ve Orta Doğu bölgelerinde projeler hayata geçirecek.
Özellikle Nesnelerin İnterneti ve Büyük Veri alanlarında yeni teknolojiler transfer ederek projeler geliştireceklerini belirten V group Ceo’su Nihat Kantar, bu kapsamda Teknoloji Kuluçka Merkezi kuracaklarını, burada geliştirilecek projeleri yerli üretim imkanları ile destekleyerek katma değeri yüksek ekonomi oluşumuna katkı sağlayacaklarını söyledi. İnşaat/Gayrimenkul sektöründe yüksek kaliteli yaşam merkezleri oluşturulabilmesi için gerekli Yeşil Bina ve Akıllı Ev kavramlarının uygulama alanlarını genişletmeye odaklanacaklarını açıklayan Kantar, “Türkiye’de yüksek verimli tarıma elverişli çok büyük arazilerin varlığı sayesinde, Ekolojik Köy ve Organik Tarım uygulamaları ile hem istihdam hem de ihracat açısında Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamaya çalışacağız.” diye konuştu. 
Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji vizyonu ve potansiyeline uygun olarak güneş ve rüzgar enerjisinin önemine dikkat çeken Dr. Kantar, bu alandaki yatırımların önünü daha da fazla açabilmek adına, devletin verdiği büyük desteklerden de faydalanarak, panel ve türbin üretimi için Türkiye’de yatırım tesisi kurmanın da gündemlerinde olduğunu belirtti.