Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Anfaş Food Product 10 Şubat’ta başlıyor

Anfaş Food Product Gıda ve İçecek Fuarı, 10 – 13 Şubat 2016  tarihleri arasında  Antalya Expo Center'da büyük bir katılımla gerçekleşecek. 





anfas_fuariHer geçen yıl yükselen bir grafikle Anadolu, Avrupa ve Orta Doğu ülkelerindeki oteller, restoranlar, fast-food’lar, barlar, kafeteryalar, pastane zincirleri, süper marketler, gıda toptancıları, üniversiteler, okul kantinleri, resmi kurumlar, hastaneler, yemek fabrikaları ve tüm yiyecek içecek profesyonellerinin iş bağlantıları kurmak için öncelikle tercih ettikleri uluslararası ihtisas fuarı Anfaş Food Product, 10 – 13 Şubat 2016  tarihleri arasında  Antalya Expo Center'da büyük bir katılımla gerçekleşecek. 
 
26 ÜLKEDEN ALIM HEYETİ
Yaklaşık 2500 markanın profesyonellere sunulacağı 23. Uluslararası Anfaş Food Product Fuarına  Almanya, Azerbaycan, Brezilya, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, ABD,  İtalya, Japonya, Katar, Kazakistan, KKTC, Kosova, Makedonya, Malezya, Mısır, Moldova, Pakistan, Romanya, Suudi Arabistan, Ürdün olmak üzere toplam 26 ülke,  Ekonomi Bakanlığı tarafından alım heyetleri ülkeleri olarak fuarı ziyaret edecekler. Food Product'ın  yaklaşık 45.000 sektör profesyonelini ağırlaması bekleniyor. 
 
KONUK ÜLKE MALEZYA
Anfaş Food Product, bu yıl konuk ülke davet ederek bir ilke imza atıyor. Bu programla ülkeler arasındaki ticaret hacmini güçlendirmeyi amaçlayan Anfaş,  konuk ülke olarak da Malezya'yı ağırlayacak. Fuara Malezyalı işadamlarının ve seçkin firmalarının katılması bekleniyor. Fuarda, Malezyalı firmalar ile ziyaretçiler arasında özel ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Ayrıca Malezyalı profesyonellerin de ziyaretçi olarak fuara gelmesi ve Türk firmalardan alım yapmaları amacıyla bir çalışma yürütülüyor. Bu görüşmelerde ise Türk ve Malezyalı firmalar arasındaki ticaret hacminin gelişmesi bekleniyor. Malezya'nın Anfaş Food Product'a katılması, 20 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Malezya Hükümeti Arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması açısından büyük önem taşıyor.
 
SÜPERMARKETLER ANLAŞMA YAPMAYA GELİYOR
 Anfaş ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu da  sektör tarafından beklenen bir organizasyon düzenliyorlar. Federasyona bağlı 16 bölgede bulunan Akdeniz, Ankara, Batı Karadeniz, Bursa, Çukurova, Doğu Anadolu, Ege, Güneydoğu, İstanbul, İpek yolu, Karadeniz, Kayseri, KKTC, Konya, Van PER-DER ler ile bölgelerinde  marka haline gelen ve ulusal zincir marketlerden oluşan alım heyeti ile  Anfaş Food Product Fuarını ziyaret edecek. Federasyon, fuar alanı içerisinde oluşturulan B2B alanında yerel ve zincir marketler heyetleriyle randevulu olarak katılımcı firmaların ile görüştürüleceği bir program organize edecek. Firmaların profesyonel iş ağlarını genişletebileceği ve yeni pazarlar elde edebileceği bu görüşmelerde market ve katılımcıların yaklaşık 1000'in üzerinde iş görüşmesi yapması planlanıyor.
 
ÜLKELER STANTLARINA YOĞUN İLGİ
Anfaş Food Product 2016 fuarında  Libya ülke standı, Litvanya , Moldova , Rusya , Etopya   gibi ülkeler kendi  firmalarının ürünlerini sergileyecekleri stantlarda çeşitli aktiviteler de düzenleyecek.  Ürünlerini  profesyonel ziyaretçilere  tanıtacak olan ülke stantlarında   Türkiye'den  yeni iş birliklerine imza atmaları hedefleniyor. Almanya,  Avusturya ve Hollanda  Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD)  heyeti her türlü gıda maddesiyle ilgili bağlantı kurmak amacıyla fuarı ziyaret edecekler.  İran heyeti ise  süt ve süt ürünleri  ile ilgili pazar araştırması yapmak üzere Anfaş Food Product 'ı ziyaret edecek. Balkan ülkelerinden oluşan 60 kişilik heyet ve Irak heyeti de ikili görüşmelere girecekler. KKTC Restorancılar Birliği heyeti de  fuarı ziyaret edecek gruplardan .  
 
BAKLİYATTAN HEYKELLER YAPILACAK
Yine fuarda Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Akdeniz Aşçılar Birliği ve Manavgat Aşçılar Derneği, geleneksel hale getirdiği 'BAKLİYATLI ÜRÜNLER İLE 7 BÖLGE LEZZET GÜNLERİ'ni düzenleyecek. Birleşmiş Milletlerin 2016 yılını "Bakliyat Yılı" ilan etmesi dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Türk mutfağından ve modern mutfaktan minimal tadımlıklar, yarışmalar gerçekleşecek ve görsel sanatlar da heykellerle görsel şov sahneleyecek. 
 
TÜRK BAKLİYATI DÜNYAYA TANITILACAK
7 bölgeden Türk Mutfağı Lezzetleri Etkinliği, Türk Bakliyatı'nın dünyaya tanıtılması ve yeni pazarların oluşturulması bakımından büyük önem taşıyan organizasyon etkinlikleri ise şöyle: Bakliyatlı ürünlerin öne çıkarılacağı yemek yarışması düzenlenecek. 7 farklı Bölgemizden seçilerek, Türk Mutfağının en seçkin bakliyatlı ürünlerin tanıtılacağı toplantılar organize edilecek. Mutfak sanatının görsel güzelliklerini sergilediği, yağ grubu çalışmaları kapsamında hamur işlerinin sergileneceği stantlar oluşturulacak. Alan araştırmacılarının vereceği seminer TV, medya kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı panel gerçekleşecek. Çikolata show, çikolata ve sebze dekor sergisi ile mutfak sanatının güzel örnekleri de özel showlarla sunulacak.