Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Gıda işletmelerine modernizasyon için ek süre

Gıda işletmeleri için modernizasyon planı kapsamındaki yatırımları konusunda 31 Aralık 2015 tarihinde dolan süre, 1 Temmuz 2016 tarihine kadar uzatıldı.




gıda_islemeGıda işletmeleri için modernizasyon planı kapsamındaki yatırımları konusunda 31 Aralık 2015 tarihinde dolan süre, 1 Temmuz 2016 tarihine kadar uzatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, 31 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmelik ile gıda işletmeleri için modernizasyon planı yatırımı için verilen süre, 1 Temmuz 2016’ya kadar uzatıldı. Daha önce bu tarih, 31 Aralık 2015 olarak belirlenmişti.
 
SERA MODERNİZASYONU
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği de, Resmi Gazete’de yayımlandı. Sera Modernizasyonu yatırımları için kredi kullandırılmasının düzenlendiği Tebliğe göre, ayrı ayrı veya tek ünite olarak toplam 500 metrekare ve üzeri örtüaltı alanında bitkisel üretim yapan üreticiler, örtüaltı kayıt sistemine kayıt olmaları durumunda düşük faizli yatırım ve işletme kredisinden yararlandırılacak. Tebliğ, 16 Aralık 2015 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
 
Kaynak: Süt Hattı