Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
IMCD süt endüstrisinde katma değer yaratıyor

IMCD Türkiye Gıda Bölüm Müdürü Gökhan Doğan, portföylerinde yer alan özel ve fonksiyonel kimyasallar ve spesifik katkı maddeleriyle müşterilerine katma değer sağladıklarını belirtiyor.
 




imcdSpesifik gıda katkı maddeleri ve özel kimyasalları gıda sektörüyle buluşturan IMCD’yi tanıtarak Türkiye’deki faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz?
IMCD Group; tüm Avrupa, Kuzey ve Güney Afrika, Amerika, Avusturalya, Malezya, Çin ve Hindistan’daki ofisleri, uygulama laboratuvarları ve lojistik ağı ile özel ve fonksiyonel kimyasalların ve katma değer sağlayan katkı maddelerinin teknik satış, pazarlama ve dağıtımında dünya çapında lider şirketler topluluğudur. Gıda, ilaç, kozmetik, deterjan, boya, tekstil, mürekkep, inşaat, plastik, kauçuk, reçine ve daha birçok sektöre hizmet veren şirketlerimizin ortak paydası ürün portföylerinin katma değeri yüksek, girdiği nihai ürüne fonksiyonel özellikler ve değer katan yardımcı maddelerden oluşmasıdır.
 
IMCD Türkiye olarak 2004 yılında girdiğimiz Türkiye pazarında özel kimyasallar ve fonksiyonel gıda katkı maddeleri distribütörlüğünde lider konuma ulaştık. (IMCD Group, “The Boston Consulting Group” tarafından 2014 yılında global çapta 1 numaralı “Özel Kimyasallar/ Fonksiyonel Katkı Distribütörü” olarak seçilmiştir). 11 yıl önce 1 kişiyle başladığımız çalışmalarımız bugün konularında uzman 35 kişilik bir ekibe ulaştı. Müşterilerimize her konuda çözüm ortağı olup teknik, lojistik ve finansal destek sunarak formülasyon ve ürün desteği sağlıyoruz. Mükemmel bir uluslararası altyapı tarafından desteklenen IMCD Türkiye sadece Türkiye pazarında değil, komşu ülkelerde ve Orta Doğu’da da faaliyet göstermektedir. Buna ek olarak, IMCD Türkiye, satış ekibine yardımcı olmak ve rakipsiz teknik çözümler sunmak için İstanbul’da özel bir Gıda Uygulama Laboratuvarı kurmuştur. 2015 ve sonrasında Türkiye’deki tutkumuz müşterilerimize ve tedarikçilerimize değer katmaya devam ederek daha fazla güçlenmelerini sağlamak ve birlikte yeni başarılara imza atmaktır. Bu bağlamda Türkiye’ye ve gıda sektörüne yatırımlarımız ve desteğimiz, ürün ve hizmet gamını geliştirirek ve genişleterek artacaktır.
 
Firmanızın gıda sanayicilerine sunduğu ürün ve çözümleri açıklayabilir misiniz?
IMCD Türkiye, gıda çözümleri ve hizmetleri konusunda hem lokal hem de bölge ülkelerinde önemli oyuncu konumuna ulaşmıştır. Uzman gıda ekibimiz ile müşterilerimizin reçetelerine, uygulamalarına ve üretim prosedürlerine değer katıyoruz. Uzman ekibimiz ile; süt ve süt ürünleri, unlu mamuller, şekerleme, içecek, et ürünleri, yağ, gıda katkı maddesi üretimi, meyve & sebze ve birçok gıda sektörüne hizmet sunmaktayız. Süt ve süt ürünleri sektörü firmanızın önemli müşteri grupları arasında bulunuyor. Bu sektöre yönelik portföyünüzde yer alan ürünler ve çözümleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
2007 yılında DSM-Dairy ile başlayan işbirliğimizle süt sektörüne ilk adımımızı atmış olduk. DSM ile atılan ilk adımın ardından süt sektörüne standart ve yüksek kalitede fonksiyonel yardımcı madde sağlayabilmek için yeni iş ortakları edindik. DSM (Enzimler ve doğal koruyucular;süt, unlu mamuller, alkollü&alkolsüz içecek, şekerleme), ADITYA BIRLA (Proses peynir eritme tuzları), CHR-HANSEN (Doğal renklendirici ve enzimler), BBUDS-ABD (Doğal fonksiyonel aromalar), SENSUS (Prebiyotik lifler), ASHLAND (Selüloz ve türevleri) gibi iş ortaklarımız ile sektörün ihtiyaç duyduğu yüksek kalite ve güvenilir fonksiyonel yardımcı madde desteğimizi artırdık. Aynı zamanda 2014 yılından itibaren İstanbul’daki Gıda Laboratuvarımız ile de teknik çözümler sunmaya başladık.
 
Şirket olarak kendinizi klasik bir katkı maddesi tedarikçisi olmaktan ziyade, müşterilerinize katma değer yaratan bir çözüm ortağı olarak tanımlıyorsunuz. Ürünlerinizin özellikle süt ürünleri sanayicilerine sağladığı kolaylık ve avantajlar nelerdir? Firma olarak sizi rakiplerinizden ayıran özellikleri aktarabilir misiniz?
2016 yılı için tedarikçi portföyümüze girmek isteyen firmaların ürün denemelerine bu yılın ilk yarısında hem yurtdışındaki laboratuvarımızda hem de Türkiye’de başladık. Bu çalışmalar Doğrultusunda 2016 yılı içerisinde müşterilerimize sunacağımız ürün ve çözüm hizmetlerini artırmaya devam edeceğiz. Gıda üreticilerimizin Avrupa Birliği tarafından uygulanan gıda kodeksine uyum sağlaması için de Belçika’daki gıda uygulama laboratuvarımız ile doğal renklendiricilerin ve doğal aromaların kullanılmasına yönelik uygulama ve ürün desteği veriyoruz. IMCD Türkiye olarak laktozsuz ürünler, tuz ve şekerin azaltılması, besin değerinin zenginleştirilmesi gibi dünyadaki trendleri yakından takip ediyoruz. Müşterilerimiz için, istenilen yapısal ve duyusal ürün özelliklerini koruyacak şekilde reçete ve formülasyon geliştirip, hedeflerine ulaşabilmeleri konusunda desteklerimizi sunuyoruz.
 
Son olarak da orta ve uzun vadede projeleriniz ve hedeflerinizi bizimle paylaşabilir misiniz?
Türkiye gıda endüstrisi hızlı ve başarılı bir büyüme göstererek, gerek Avrupa gerekse Orta Doğu ve Afrika pazarlarında önemli bir oyuncu haline geliyor. IMCD Türkiye olarak da öncelikli ve tek hedefimiz bu büyümenin sağlanabilmesi için gerekli olan yüksek kalitede ve standarttaki fonksiyonel gıda katkı maddeleri ve teknik uzmanlık konusunda müşterilerimize destek ve yardımcı olmak. Müşterilerimize üründen daha fazlasını sunuyoruz. Çözüm üretiyoruz.
 
2014’ÜN EN İYİ FONKSİYONEL KATKI DİSTRİBÜTÖRÜ
Gıda, ilaç, kozmetik, deterjan, boya, tekstil, mürekkep, inşaat, plastik, kauçuk, reçine ve daha birçok sektöre hizmet veren IMCD’nin ortak paydası ürün portföylerinin katma değeri yüksek, girdiği nihai ürüne fonksiyonel özellikler ve değer katan yardımcı maddelerden oluşmasıdır. IMCD Group, “The Boston Consulting Group” tarafından 2014 yılında global çapta 1 numaralı “Özel Kimyasallar/Fonksiyonel Katkı Distribütörü” olarak seçildi.