Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Kınık üretimin her aşamasında kontrol diyor

Türkiye’nin öncü maden suyu firmalarından Kınık, yıllardır ürünlerinin lezzeti kadar gıda güvenliği ve kaliteli üretime verdiği değerle de fark yaratıyor.  




kinik_gorselTürkiye maden suyu pazarında ilk 3 içinde yer alan Kınık, tüm üretim, tasarım, geliştirme, satış ve dağıtım faaliyetlerini yürütürken önceliği kalite, gıda güvenliği ve müşteri memnuniyetinden ödün vermemek olarak benimsiyor. Bu hedef doğrultusunda tüm yasal gereklilikleri yerine getirerek tüketicilerinin istek ve beklentilerini karşılayacak şekilde kaliteli ve güvenli ürünler geliştiren firma, yürüttüğü ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22 000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri faaliyetleriyle kendisini sürekli iyileştiriyor ve tüketicilerin değişen beklentilerine yenilikçi çözümlerle cevap veriyor.
 
HER 15 DAKİKADA BİR ANALİZ 
Müşteri memnuniyeti prosedürleri gereği tüketicilerden kendilerine ulaşan her türlü görüş, öneri ve istekleri titizlikle değerlendirerek kısa sürede dönüş yaptıklarını açıklayan Kınık Maden Suları A.Ş.’nin sahibi ve Yönetim Kurulu Üyesi Berna Arıç Çokusuğlu, kendilerine görüş bildirmek için ulaşan her bir tüketiciyi firmalarını iyileştirerek en iyi ürünü sunabilmek için çok önemli bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Yine kalite yönetimi sistemleri çerçevesinde, düzeltici-önleyici faaliyet uygulamaları ve iç denetimlerle güvenli gıda üretim faaliyetlerini her daim geliştirerek personel bilincini en üst seviyelerde tutmayı hedeflediklerini anlatan Çokusuğlu, “Sürekliliğini sağladığımız iç ve dış eğitimlerimizle  tüm personelimizi Kınık kültürüne ve sorumluluğuna sahip bireyler olarak yetiştiriyoruz” dedi. Kınık Maden Suları’nın kaynağından çıkıp, son ürün halinde ambalajlanmasına kadar devam eden her süreçte titizlikle kalite kontrol testlerine tabi tutulduğunu belirten Berna Arıç Çokusuğlu, “Her 15 dakikada bir uzman kalite teknisyenlerimiz tarafından kimyasal ve duyusal analizleri gerçekleştirilerek kontrollü şekilde dolum yapılması sağlanıyor. Dolum yapılan her partiden alınan numunelerin mikrobiyolojik analizleri yapılıyor. Kimyasal ve duyusal analizlerden sonra mikrobiyolojik testleri de başarıyla geçen ürünler tüketicilerimizle buluşmak üzere piyasaya gönderiliyor” diye konuştu. 
 
TADIM TESTLERİ OLMAZSA OLMAZIMIZ
Kınık bünyesinde kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin yapıldığı ayrı ayrı labaratuvarların bulunduğunu aktaran Berna Arıç Çokusuğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu labaratuvarlar son teknolojilerle donatılmıştır. Zamandan tasarruf sağlayan cihazlarımızla analiz süreçlerimiz çok pratik ve kalite prosedürlerimiz gereği bakım ve kalibrasyonları özenle ve zamanında yapıldığından, analiz süreçlerinde hata payına imkan verilmez. Tecrübeli teknik ekibimiz ise alanında uzman kişilerden seçilir ve eğitimlerle son gelişmeleri takip edip uygulayacak bilgiyle donatılırlar. Kınık Maden Suları içecek pazarında sürekli olarak kendini yenilemiş ve teknik altyapısını son teknoloji ile geliştirmiştir. Düşünen, kendini geliştiren ve koşulsuz müşteri memnuniyetini sağlayan felsefesi ve ürünlerinin kalitesiyle, fanatik tüketicilerine yepyeni lezzetler sunmaya devam etmektedir. Yeni ürün çalışmalarımıza yön veren tadım testleri AR-GE süreçlerimizin olmazsa olmazlarıdır. Bu testler ve piyasa araştırmalarıyla tüketicinin beklentileri ve sektörün konumu değerlendirilir ve alınan geri dönüşler araştırma ve geliştirme faaliyetlerimize ışık tutuyor.”