Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Doğal Katkı’dan unlu mamul sektörüne yenilikçi çözüm: EUROVANILLIN

Geçtiğimiz yıl dünyanın sayılı vanilin üreticilerinden Norveç merkezli Borregaard firmasının EuroVanillin markasını Türkiye’ye getiren Doğal Katkı, aralarında unlu mamullerin de bulunduğu pek çok üründe yeni inovasyonların önünü açacak.
 




limonlu kekDoğal Katkı sağladığı katkı ve yardımcı katkı maddeleriyle gıda ve içecek sektöründe pek çok önemli markaya uzun yıllardan beri çözümler sunuyor. ‘Yerel düşünen ancak global hareket eden’ bir anlayışla faaliyetlerini başarıyla sürdüren firma alanında lider firmaların Türkiye distribütörlüğünü yapıyor. Firma son olarak Norveç merkezli Borregaard firmasıyla EuroVanillin markası için işbirliği yaptı. Firma olarak müşterilerine yeni ve yaratıcı çözümler sunmaya devam ettiklerini belirten Doğal Katkı’nın Firma Sahibi ve İş Geliştirme Yöneticisi Efe Bulutoğlu, “Üreticilerin olmazsa olmazı sektörün neredeyse tümüne hitap eden “vanilin gruplarını” portföyümüze kattığımızı belirtmekten mutluluk duyuyorum. Geçtiğimiz yıl Norveç merkezli Borregaard ile EuroVanillin markası için işbirliği gerçekleştirdik” açıklamasında bulundu.
 
VANİLİNDE DÜNYANIN ÖNDE GELEN ÜRETİCİSİ
Borregaard’ın vanilin gruplarında dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olduğunu kaydeden Efe Bulutoğlu, aynı zamanda şirketin köklü bir tarihinin bulunduğunu dile getirdi. Borregaard ürünlerinin dünyada tercih edilen bir kaliteye sahip olduğunu anlatan Efe Bulutoğlu, “En fark yaratıcı özelliklerinden biri, ihtiyaçlara gore çözüm üretiyor olmalarıdır. Çikolata, dondurma, unlu mamuller, sütlü tatlılar ve pastacılık gibi gıda sektörünün çeşitli alanlarındaki üretimler için özel olarak uyarlanmış çeşitleri geniş bir yelpazede sunuyor. Ürünler sıkı kalite gereklilikleri altında üretiliyor, helal ve kosher olarak onaylıdır. EuroVanillin, sürdürebilir üretimden yana bir üründür. Böylece doğayı korumaya yönelik üretim yapılır ve sürdürebilirlik sağlanmış oluyor” diye konuştu. 
 
Doğal Katkı olarak, Türkiye’de de kaliteli üretime odaklanmış olan üreticilerin vazgeçilmezi olan EuroVanillin’i müşterileriyle buluşturmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Efe Bulutoğlu, “Birçok sektörde kullanılan bu yeni ürünümüz metil ve etil olarak portföyümüz içinde yer almaktadır. Metil vanilin kristal bir yapıda olup dondurma, sütlü tatlılar, pastanecilik ve unlu mamullerin vazgeçilmezidir. Etil vanilin ise, daha endüstriyel olup, çikolata, biskuvi, gofret, kek, kozmetik ve parfüm sanayinde tercih edilmektedir” şeklinde konuştu.