Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Mars çikolatada plastik çıktı; 55 ülkede toplatılıyor

Amerikalı çikolata üreticisi Mars'ın Almanya'daki ürünlerinden birinde plastik çıkmasının ardından 55 ülkede toplatılıyor.
 




mars çikolata 2ABD'li çikolata devi Mars'ın Almanya'daki ürünlerinden birinde plastik çıkmasının ardından 55 ülkede toplatılıyor. AP'nin haberine göre dünyanın önde gelen  çikolata üreticisi Mars, Almanya'daki ürünlerinden birinde plastik çıkmasının ardından bu ülkedeki üretilen çikolatalarını geri çağırması 55 ülkeye yayıldı. Toplatma kararının şu aşamada İngiltere, Belçika, İtalya ve İspanya'yı kapsadığı bildirilirken diğer ülkeler hakkında bilgi verilmedi.  Tarihinin en büyük toplatma kararıyla karşı karşıya kalan Mars'ın Hollanda sözcüsü  Roel Govers AP'ye yaptığı açıklamada, geri çağırma kararının 55 ülkeyi kapsadığını söyledi.
 
Türkiye'de de satılıyor
Hollanda Gıda Güvenliği Otoritesi, resmi internet sitesi üzerinden geri çağırma kapsamına alınan ürünleri Mars, Milky Way, Snickers, Celebrations ve Mini Mix olarak sıraladı. Bu ürünlerden çoğu Türkiye’de de satılıyor. Şirketten yapılan açıklamada, son kullanım tarihleri 19 Haziran 2016 - 8 Ocak 2017 arasında değişen ürünlerin bu geri çağırmadan etkileneceği ifade edildi. Amerikalı çikolata üreticisi Mars, Almanya'daki ürünlerinden birinde plastik çıkmasının ardından bu ülkede üretilen çikolatalarını geri çağırdı.
 
Kaynak: Dünya Gazetesi