Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Maysa Gıda'dan fırıncılık sektörüne Enzim Modifiye Peynirler

Maysa Gıda tarafından geliştirilen enzim modifiye peynir ve enzim modifiye tereyağı, tatlı ve unlu mamul sanayicilerine fiyat avantajının yanı sıra standart lezzette üretim yapılmasını mümkün kılıyor.  
 




maysa görselEnzim modifiye peynir ve enzim modifiye tereyağ; süt, sos, kraker-bisküvi,kaplamalı-dolgulu ürünler, tatlıcılık ve unlu mamüllerde peynir ve tereyağı aromasına alternatif olarak sektörde yerini almaya başladı. Bu ürünler tamamen peynir ve tereyağı bazı kullanılarak üretildiği için gerçek peynir ve tereyağı kullanılan peynirlere de alternatif olabiliyor. Maysa Gıda’nın TÜBİTAK AR-GE projeleri ile geliştirdiği bu ürünler, birçok kategoride başarılı bir şekilde uygulanıyor. Firmanın Tuzla tesislerinde üretilen enzim modifiye peynir ve enzim modifiye tereyağ uluslarası standartlarda formulize edilerek piyasaya veriliyor.
 
NORMALDEN 30 KAT FAZLA AROMA LEZZETİ
Gelişen piyasa koşulları, artan üretim maliyetleri, gıdadaki doğala yönelişten yola çıkarak 2012 yılında başlamış oldukları AR-GE çalışmalarına bugün yöresel ve Türkiye’de de yaygın olarak tüketilen yabancı peynirler dahil olmak üzere geniş bir üretim portföyü ile devam ettiklerini söyleyen Maysa Gıda Ürün Sorumlusu Gıda Mühendisi Güzin Çelik, “EMC&EMB, yoğun peynir veya  tereyağ aroması ilave etmek amacıyla peynir, krema, tereyağ bazlarının farklı enzimler ve kültürlerle muamele edilmesiyle ortaya çıkan, aroma ya da aroma profilinin önemli bir kısmını artırmak için kullanılan konsantre süt bazlı ürünlerdir. Kültür ve enzim kullanılmasından dolayı normalde hissedilen aromadan 20-30 kat daha fazla aroma hissedilir. 0 süt ingrediyeni içeriyor” dedi..
 
DOĞAL VE BESLEYİCİ
Enzim modifiye peynirin; peynir, sos, dip sos, kaplamalı ürünler, unlu mamuller, kraker ve bisküvi ve peynir dolgulu ürünlerde kısacası peynir ve peynirin kullanıldığı her türlü gıda ürününde kullanılabildiğine dikkat çeken Güzin Çelik, EMC&EMB ürünlerinin üreticiye maliyet avantajı sağlamakla birlikte, standart lezzette bir ürün elde edilmesine yardımcı olduğunu ifade etti. Ürünün aynı zamanda besleyici özelliği olmayan saf kimyasal bazlı aromalar ile karşılaştırıldığında natural bir aromaya sahip ve besleyici nitelikte olduğunu açıklayan Çelik, “Bunların yanında tamamen doğal (clean label) olmaları, aroma profilinin ısıl işleme dayanıklılığının fazla olması, süt ürünlerine nazaran daha uzun raf ömrüne sahip olmaları, istenmeyen lezzet ya da aroma notlarının hisseldilmesini sağlaması tüketiciye sunduğu önemli avantajlardır” diye konuştu.  
 
Üç farklı cheddar lezzeti, beyaz peynir, Ezine peyniri, İzmir ve Erzincan tulum peyniri, koyun ve keçi peynir lezzetleri, parmesan, Edam, Gouda gibi İtalyan peynir lezzetlerinin yanı sıra daha kremsi mild bir aroma veren Mascarpone enzim modifiye peynirlerin ürün portföyleri içinde yer aldığını kaydeden Maysa Gıda Ürün Sorumlusu Güzin Çelik, EMB grubunda ise geleneksel tereyağ ve standart tereyağ olmak üzere iki çeşit ürünlerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.