Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Gıda bileşenleri endüstrisi Fi İstanbul’da buluşuyor

4-6 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Food ingredients (Fi) İstanbul Gıda Bileşenleri Fuarı’nın; Asya, Avrupa ve Kuzey Afrika’dan 150 marka ve 5.400’ü aşkın ziyaretçinin katılımı ile gerçekleşmesi bekleniyor. 
 




Fi İstanbulİstanbul, gıda güvenliğinin korunmasında stratejik ve vazgeçilmez öneme sahip gıda bileşenleri endüstrisinin dev buluşmasına evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en büyük etkinlik organizatörlerinden olan UBM EMEA (Istanbul) tarafından 4-6 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Food ingredients (Fi) İstanbul Gıda Bileşenleri Fuarı, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı bir araya getiren bölgenin İlk gıda ve gıda bileşenleri fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuara bu yıl 250’den fazla marka ve 5.400’den fazla ziyaretçinin katılımı bekleniyor.
 
Yiyeceklerin bozulmasını önleyerek raf ömrünü uzatan, lezzet katan gıda bileşenleri endüstrisinin ekonomik büyüklüğünün 2018 yılında global düzeyde 40 milyar dolara ulaşmasının beklendiğine dikkat çeken UBM EMEA (Istanbul) Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Başkanı Haluk Balcı, “Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Türkiye, yüzlerce yıldır bölgede gıda bileşenleri için ticari bir merkez konumunda. Her yıl ortalama 11 milyon dolar gıda bileşeni ithal eden Türkiye ayrıca bugün Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (EMEA) bölgesindeki en büyük tarım ürünü ihracatçılarından biri konumunda. Türkiye tarım ve gıda endüstrisi, 2014 yılında 5,6 milyar ABD doları ticaret fazlası verirken, toplam gayrisafi katma değerin (GSKD) % 9'unu oluşturuyor ve toplam iş gücünün dörtte birine istihdam sağlıyor. Türkiye, sürekli gelişen ve büyüyen ekonomisi ve Avrupa’nın aksine sahip olduğu genç nüfusu ile pek çok sektöre yeni iş fırsatları sunan cazip ve dikkat çekici bir pazar. UBM EMEA (Istanbul) olarak çalışma stratejimizin odağında, tüm bu olağanüstü özellikleri nedeniyle İstanbul’un EMEA bölgesinin cazibe ve ortak buluşma noktası olması yer alıyor” dedi.
 
3 Kıta ve 11 Ülkeden Alım Heyeti Fi İstanbul 2016’da
Fi İstanbul 2016, katılımcı ve ziyaretçilerine yeni işbirliği fırsatları sunmak üzere T.C. Ekonomi Bakanlığı destekleri ve İstanbul İhracatçı Birlikleri koordinasyonuyla 3 kıtadan 11 ülkenin katılımı planlanan Alım Heyeti programına da ev sahipliği yapacak. Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarından; Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Gürcistan, İsrail, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus ve Ürdün’den gelecek firma yetkilileri, Fi İstanbul 2016 tarafından düzenlenen toplantılarda katılımcı ve ziyaretçileri ile yeni ticari işbirlikleri kurma fırsatı bulacaklar. Gıda hammaddeleri, bileşenleri, yardımcı maddeleri, doğal içerikler ile Ar-Ge, pazarlama, kalite kontrol ve danışmanlık gibi sektörü yakından ilgilendiren tüm gereksinimler 4-6 Mayıs tarihleri arasında 3 gün süreyle Fi Istanbul 2016’da tek bir çatı altında yer alacak.
 
Fi İstanbul sadece fuar değil sektör için aynı zamanda gıda bileşenlerine dair yeniliklerin ve ücretsiz olarak düzenlenen ve uzman konuşmacıların yer aldığı seminerler ile en güncel bilgilerin paylaşıldığı ortak bir buluşma ortamı olma misyonunu da üstleniyor. Seljel’in Altın sponsorluğunu üstlendiği fuar, dördüncü yılında da Türkiye’nin saygın sivil toplum kuruluşu Gıda Katkı ve Yardımcı Maddeleri Sanayicileri Derneği (GIDAKAT) tarafından desteklenmeye devam ediyor. Fi Istanbul’a ücretsiz katılım için online kayıtlar ise devam ediyor. Yeni kontaklar, yeni pazarlar ve yepyeni iş fırsatları elde etmek isteyen Food ingredients (Fi) İstanbul 2016 ziyaretçileri www.fi-istanbul.com adresinden ücretsiz olarak fuara online kayıt yaptırabiliyorlar.