Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Mutluluğu geçen yıl tatlıda bulduk

Geçtiğimiz yıl içerisinde tatlı siparişleri önceki yıla göre yüzde 58 artarak toplam 2,8 milyona ulaştı.
 




sufle 2Türkiye İstatistik Enstitüsü, geçtiğimiz günlerde 2015 Yaşam Memnuniyeti Araştırması’nı açıkladı. Sonuçlara göre, geçtiğimiz yıl ‘mutlu’ olduğunu beyan edenlerin sayısı önceki döneme göre artış gösterdi. Açıklamanın ardından Yemeksepeti ekibi, 10 binin üzerinde restoran ve 4,6 milyon kullanıcısının verilerini analiz etti. Tatlı, pasta ve dondurma satışlarındaki yükselme trendi, yemek alışkanlıklarımızın artan mutluluğumuz üzerinde bir etkisi olabileceğini gösterdi.
 
1 senede 3 milyona yakın tatlı yedik
2015 yılı içerisinde Yemeksepeti üzerinden 2,8 milyon tatlı siparişi verildi. Bu oran bir önceki seneye oranla yüzde 58 arttı. Türkiye mutlu ve kutlamaya değer anlarında tatlı yeme geleneğine iyice sarıldı, üstelik pratik yolu seçerek bu lezzetleri internetten söylemeye iyice alıştı.
 
Tatlıcıların sayısı İstanbul’da yüzde 3 katına çıktı
Talepteki artış yatırımlara da yansıdı. Tatlı ve pastacıların sayısı bir yılda tüm ülkede yüzde 25, İstanbul’da tam yüzde 267 artış gösterdi. Dondurmacılardaki artış ise yüzde 47 oldu. Şu anda Yemeksepeti restoranlarının yüzde 70’inden fazlasında, yani 7 bin 773 restorandan tatlı sipariş edilebiliyor.
 
Saat 15.00 itibarıyla tatlı krizine giriyoruz
Yemeksepeti’nden en çok tatlı sipariş edilen zaman ise, akşam yemeğinin ardından gelen saatler. Ancak tüm gün içerisindeki siparişlere bakıldığında saat 15.00-18.00 arasında siparişlerin artış trendine girdiği görülüyor. Gün içindeki tüm siparişlerin yüzde 25’i bu 3 saat içerisinde veriliyor. Beyaz yakalıların akşamüstü saatlerinde yorulan zihinleri, günü bitirecek motivasyonu yine tatlı ile buluyor.
 
14 bin 343 çeşit tatlı bulunuyor
Yemeksepeti üzerinden, pizzadan mezeye, balıktan kebaba, Uzakdoğu klasiklerinden Anadolu’nun yerel yemeklerine kadar 215 bin çeşit farklı yemek sipariş edilebiliyor. Trileçe, pasta, künefe, baklava, cheesecake ve daha niceleri ile birlikte toplam tatlı çeşidi sayısı ise 14 bin 343.