Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
9. Aroma Akseki Dağ Koşusu koşuldu

Spora verdiği destek ile öne çıkan meyve suyu sektörünün güçlü markalarından Aroma, geleneksel olarak ana sponsorluğunu yaptığı 9.Aroma Akseki Dağ Koşusu koşuldu.




akseki dağ koşusuTürkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ile Aroma tarafından ortaklaşa düzenlenen 9. Aroma Akseki Dağ Koşusu, 18 Haziran'da Antalya'nın Akseki ilçesinde düzenlendi.  250 atletin mücadele ettiği 9. Aroma Akseki Dağ Koşusu’nda, genç bayanlar 4 bin 200 metre, genç erkekler ve büyük bayanlar 8 bin 400 metre ile büyük erkekler 12 bin 600 metre koşuları gerçekleştirildi. Aroma tarafından desteklenen ve geleneksel hale getirilen koşunun bu yıl 9’uncusu yapılırken, özellikle Anadolu’da yetişen yarışçılar da yarışmaya katıldı. 
 
Cumhuriyet altını hediye edildi
Yarışma sayesinde, ekonomik durumu bölgesel ve ailesel olarak yeterli olmayan sporculara Milli Takım ve yurtdışı yarışlarla ilgili kapı açılmış oldu. Ayrıca dereceye giren her sporcuya cumhuriyet altını Aroma tarafından hediye edildi.
Türkiye'yi Avrupa ve dünyada başarıyla temsil etmiş birçok atletin Akseki'de düzenlenecek yarışmaya katıldığını belirten Avrupa Atletizm Birliği Dağ Koşuları Komisyonu Üyesi Hasan Babaç, doğal parkurun dağ koşusu için uygun olduğu ilçede düzenlenen yarışmaya  250 sporcunun katıldığını söyledi.
 
Milli takım kadrosu belirlendi
TAF Teknik Kurulu 9. Aroma Akseki Dağ Koşusu’nda, 2 Temmuz'da İtalya'da düzenlenecek Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda mücadele edecek Milli Takım kadrosunu da belirlendi.  Buna göre aşağıdaki sporcular Milli Takım kadrosunda yer almaya hak kazandı;
Genç Bayanlar:       1- Burcu Subatan (Erzurum)
                                    2- Rahime Tekin (Aydın)
                                    3- Elif Aslan (Karabük)
Genç Erkekler:         1- Ferhat Bozkurt (Erzurum)
                                    2- Mustafa Göksel(Kahramanmaraş)
                                    3- Abdülmüttalip Kervan (Van)
Büyük Bayanlar:      1- Sanem Eser (Gaziantep)
                                    2- Derya Kaya (Aydın)
                                    3- Elif Kozlu (İstanbul)
Büyük Erkekler:       1- Ahmet Aslan (Antalya)
                                   2- Onur Aras (Erzurum)
                                   3- Şehmuz Sarıhan (Ağrı)
 
Genç Bayanlar kategorisinde dereceye giren sporculara madalyalarını ve başarı sertifikaları TAF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kesen, Aroma adına altın ödüllerini Yönetim Kurulu Üyesi Tayfur Süner takdim etti. Genç Erkekler kategorisinde dereceye giren sporculara madalyalarını ve başarı sertifikaları TAF Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Karadeniz, Aroma adına altın ödüllerini Akseki Belediye Başkanı İsmet Uysal takdim etti.
 
Büyük Bayanlar kategorisinde dereceye giren sporculara madalyalarını ve başarı sertifikaları TAF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, Aroma adına altın ödüllerini Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk takdim etti. Büyük Erkekler kategorisinde dereceye giren sporculara madalyalarını ve başarı sertifikaları Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi, Aroma adına altın ödüllerini Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk takdim etti.
 
Plaketler verildi
Ödül töreninin ardından Aroma adına hazırlanan plaketleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk; Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi’ye, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal’a ve TAF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu, TAF Dağ Koşuları Koordinatörü Hasan Babaç’a takdim etti. Türkiye Atletizm Federasyonu adına hazırlanan plaketleri ise TAF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çavuşoğlu; Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi’ye, Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal’a ve Aroma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Metin Duruk’a takdim etti.