Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Backhaus kaliteli büyüme peşinde

Türkiye’nin en yenilikçi fırını Backhaus, özel olarak tasarlanan ekmek, kek, çörek, kurabiye, makaron ve pasta çeşitlerini en yüksek kalite standartlarına uyarak her gün taze üretiyor. 
 




ömer duruk 2Hansel ve Gretel’in masalındaki ekmek ve şeker evinden esinlenerek yaratılan Backhaus, Almanca “Fırın Evi” anlamına geliyor. Toplam 9 şubesi olan Backhaus’un şubelerinin 6 tanesi Fırın-Kafe, 3 tanesi Fırın-Restoran olarak hizmet veriyor. Üstün ürün ve hizmet kalite standartlarını korumak için hiçbir bayilik talebine olumlu cevap vermeyen Backhaus, tüm şubelerini kendisi işletiyor. Backhaus’un başarısının arkasında Duruk ailesinin gıda ve restorancılık sektöründe 40 seneyi aşkın tecrübesi bulunuyor. Backhaus markasını yaratırken İreks GmbH ile ortaklığından gelen 23 senelik ekmekçilik & pastacılık tecrübesi ile Gelik restoranlarından gelen 40 senelik restorancılık tecrübesini birleştiren Backhaus, Dr. Hilal Duruk ve Dr. Mehmet Çetin Duruk tarafından kuruldu. Şirket şu anda Mehnet ve Hilal Duruk çiftinin oğulları Ömer Duruk ve Ege Duruk tarafından yönetiliyor. 
 
Backhaus Yönetici Ortağı Ömer Duruk, Backhaus şubelerini İstanbul’un lüks semtlerinde konumlandırdıklarını açıkladı. Son dönemde doğal ekşi mayalı ekmekler geliştirdiklerini söyleyen Duruk, “Bu konuda 9 çeşit reçetemiz var. Ekşi mayalı ekmekler fırıncılığı 200 yıl eskiye götüren özelliğe sahip. Bu ekmeklerin üretimi zor ama dayanıklılığı ve lezeetleri çok fazla. Ayrıca insan sağlığına zararlı fazla enerjiler de bu ekmeklerde kayboluyor. Günümüzde köylerde bile ekşi mayalı ekmek bulmak oldukça güç. Bu sebeple İstanbul’a bu ekmekleri sunmak bizim için de çok önemli” şeklinde konuştu. Şirket olarak hedeflerini hızlı değil kaliteli büyüme olarak belirlediklerini ifade eden Ömer Duruk, her yıl bir mağaza açmayı planladıklarını ve kısa vadede İstanbul dışına çıkmayacaklarını sözlerine ekledi.