Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Elif Plastik'e WorldStar'dan 4 ödül

Elif Plastik Ambalaj A.Ş., Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen sektörünün en prestijli yarışması olan WorldStar 2016’da dört ürünü ile dört farklı kategoride ödüle layık görüldü.
 




Elif logoEsnek ambalaj pazarındaki liderliği ve global marka kimliği hizmet sunduğu çok uluslu lider markalar tarafından da pek çok kez ödüllendirilerek tescillenen Elif, kalite, sürdürülebilirlik ve inovasyon alanında aldığı prestijli ödüllere her gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. Dünya’nın önde gelen esnek ambalaj markalarından biri olan Elif, jüri toplantısı bu yıl Hindistan'ın Mumbai şehrinde düzenlenen ve 35 ülkeden 293 ürünün katıldığı WorldStar 2016 Yarışması'nda farklı kategorilerde yarışan dört ürünü ile ‘Ambalajda Mükemmellik’  ödülüne layık görüldü. Dünya Ambalaj Örgütü tarafından organize edilen ve ambalaj konusunda uluslararası alandaki en önemli yarışma olarak görülen WorldStar 2016’nın 26 Mayıs’da  Budapeşte’de düzenlenen ödül töreninde, Elif dört ödül birden alan tek şirket olarak,  Türkiye’yi  İngiltere(15), ABD ve Çin'in(14) ardından en fazla ödül alan ülkelerde üçüncü sıraya taşıdı.
 
Plastik filmlerin nem ve gaza karşı sahip olduğu bariyer özelliklerini, kâğıdın doğal dokusu ile birleştirerek, sağlamlık, yüksek mukavemet ve yırtılmaya karşı yüksek direnç sağlayan, mineral dolgusu ve laminasyon gerektirmeyen bariyer özellikleri sayesinde hafif yapılı olarak geri dönüşüm imkanı sağlayan eko-ambalaj çözümü ElifFine ile ‘Sağlık ve Güzellik’ kategorisinde, ürün koruma konusunda üstün performans sergileyerek gıda israfını önleyen ve aynı zamanda biyo-çözünür yapısıyla kullanım sonunda çözülen çevre dostu patentli ürünü ElifCare  ile   ‘Ev Bakımı’ kategorisinde, gerek ambalajın grafik tasarımını güçlendiren görsel efektleriyle, gerek ise tüketicilerin duyularını harekete geçiren üç boyutlu canlı görselliğiyle, müşterisine seçkin bir marka algısı yaratmaya yardımcı olurken,  bir yandan da holografik baskı ile sahteciliğe karşı marka doğrulama olanağı sunan holografik baskı teknolojisi ElifHolo ile ‘Gıda’ kategorisinde ve geleneksel yüksek maliyetli holografik ve üç boyutlu baskıların aksine, metal altyapı gerektirmeyerek, ambalajın geri dönüşümüne olanak sağlayan ambalaj çözümü ElifHolo 3D baskı teknolojisi ile ‘Diğer’ kategorisinde ‘Ambalajda Mükemmellik’ ödülüne layık görülerek, inovasyon ve teknolojideki liderliği ile dünya çapında başarısını bir kez daha tescilledi.
 
Yaşam için Ambalaj’ yaklaşımı çerçevesinde ARGE çalışmalarını sürdüren Elif, aynı zamanda doğal kaynak kullanımını azaltmaya yönelik projeler, teknolojik gelişmeler ve sistemlerle de gelecek nesillere sağlıklı bir gelecek bırakmak için durmaksızın çalışıyor. Elif, müşterileri, iş ortakları, profesyonel insan kaynakları ve yenilikçi yönetim anlayışın yarattığı sinerji ve dinamizmle gelecekte de “Yaşam için Ambalaj” amacı ile mükemmel ürünler ve hizmetler sunmaya ve beklentilerin daima ötesinde olmayı hedefleyerek, yaşama değer katan ambalajlar üretmeye devam edecek.
                
ELİF PLASTİK AMBALAJ A.Ş. HAKKINDA
Merkezi Türkiye'de bulunan Elif'in çok coğrafyalı üretim ve uluslararası faaliyet ağı, müşterilerine yerelleştirilmiş küresel hizmet ve tedarik esnekliği sunacak biçimde stratejik olarak yapılandırılmıştır. Elif, bilimsel bir şekilde yürütülen işbirliği ve yenilikçiliği sayesinde farklı müşterilerin farklı ihtiyaçlarına göre özel olarak geliştirilmiş en yüksek kalitede ürünler ve benzersiz bir hizmet sunar. Yerli ve yabancı pek çok büyük markaya hizmet veren Elif, üretiminin yarısından fazlasını dünyanın 50 farklı ülkesine ihraç etmektedir.
 
Elif müsterileri, tedarikçileri, profesyonel insan kaynakları ve yenilikçi yönetiminin yarattığı sinerji ve dinamizmle gelecekte de mükemmel ürünler ve hizmetler sunmaktadır. 2010 yılından beri SEDEX üyesi olan Elif, 2012 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza atmıştır.
 
Elif, 1995’den beri ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ listesi olan ISO 500 listesinde yer almaktadır. ISO/IEC  27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi, ISO 9001 Kalite Yönetimi Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetimi Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi ve BRC/IoP Gıda Ambalajı ve Diğer Ambalaj Malzemeleri Global Ambalaj Standardı sertifikalarını almaya hak kazanmış olan Elif, P&G, Coca Cola, Ontex, İpek Kağıt gibi bir çok çokuluslu firma tarafından çeşitli ödüller ile onurlandırıldı.