Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Salçada koruyucu kullanma süresi yeniden düzenlendi

Salçalarda bakteri ve mikrop üremesini engelleyici katkı maddesi sorbik asit kullanımının yasaklanmasına yönelik sürenin başlaması ertelendi.
 




salçaSalçalarda bakteri ve mikrop üremesini engelleyici katkı maddesi sorbik asit kullanımının yasaklanmasına yönelik sürenin başlaması ertelendi. 16 Temmuz Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle, plastik ambalaj kullanan salça üreticileri 1 Temmuz 2017’ye kadar ürünlerinde sorbik asit kullanabilecek. Cam ve paslanmaz metal ambalaj kullanan üreticiler sıcak dolum yapabildiği, bu nedenle koruyucuya ihtiyaç duymadan üretim yapabildiği için istisna tutuluyordu. Öte yandan, Maden Atıkları Yönetmeliğine uyum süresi de uzatıldı. Şirketler için maden atıkları yönetmeliğinin yürürlük tarihi 15 Temmuz 2017 olarak belirlendi.
 
Kaynak: Dünya