Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Baklavacı Güllüoğlu'nun sahibi Nejat Güllü gözaltına alındı

İstanbul Mali Polisi bu sabah bir dizi adrese baskın yaptı. Önemli bir bölümü iş adamlarına ait adreslerde gözaltına alınan isimlerden ikisi ise, Nejat Güllü ve Faruk Güllükardeşler. Her ikisi de, ayrı baklava markalarına sahip kardeşlerin şirketlerindeki aramalar sona erdi.
 




Nejat Güllü15 Temmuz Darbe girişiminin ardından FETÖ hakkında yürütülen soruşturma iş dünyasına da sıçradı. 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar’ın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında soruşturmaya sokulan 187 isimden, aralarında Faruk Güllü ile Nejat Güllü ve Ömer Faruk Kavurmacı ve babası babası Mustafa Şevki Kavurmacı'nın da bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında diğer şüphelileri arama çalışmaları sürüyor.
 
18 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ
Polis, 18 ilde 204 adrese operasyon düzenlendi ve adreslerde aramalar başlatıldı. Şüphelilerin işlediği iddia edilen suçlar ise şunlar: "Terör örgütüne üye olmak" ve "Terör örgütünün finansmanı olmak". Hakkında gözaltı kararı verilen bazı isimler şöyle: TUSKON Başkanı Rızanur Meral, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları’nın sahipleri Faruk Güllü ve Nejat Güllü.
 
Anadolu Ajansı'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün iş dünyasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme yaşandı.  Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İsmail Uçar, hakkında gözaltı kararı verilen aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Faruk Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verdi. Bu kararın, OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile “mal varlığı ile ilgili tedbir-el koyma” kararları alan hakimlik yetkililerinin soruşturma savcılığına devredilmesi çerçevesinde alındığı öğrenildi.
 
BAKLAVACI GÜLLÜOĞLU’NDAN GÖZALTI AÇIKLAMASI
Nejat Güllü'nün sahibi olduğu 'Baklavacı Güllüoğlu' markası adına yazılı bir açıklama yapıldı. Nejat Güllü'nün kısa sürede görevinin başına döneceği beklentisinin olduğu açıklamada şöyle denildi: "Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, başlatılan FETÖ/PYD soruşturması kapsamında bu sabah bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülmüştür. Kamuoyunca da çok iyi bilindiği gibi, Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü herhangi bir terör örgütü ya da terör örgütüne destek veren bir sivil toplum kuruluşunun yanında asla yer almamış; üstelik yer almayacak karakterde bir insandır. Başlatılan soruşturmaya ilişkin süreç kurumumuzca yakından takip edilmekte olup gerçekleri en kısa sürede ortaya çıkaracağına inandığımız yüce Türk adaletine güvenimiz tamdır. Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü’nün en kısa sürede görevinin başına döneceğine inanıyoruz. 4 fabrikası, 30 şube ve yüzlerce çalışanıyla kurumumuz dimdik ayakta; tüm idari kadrosu ve çalışanlarıyla görevinin başındadır." 
 
Kaynak: Hürriyet