Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Messan’dan gıda üretimine dost çözümler

Messan Soğutma, üretimini yaptığı MQF Spiral soğutma ve şoklama sistemleriyle, yoğun gıda üretimi yapan firmaların daha az alanda daha yüksek kapasitelerde el değmeden üretim gerçekleştirmesine olanak sağlıyor.




Erdinç Yapan sonTürkiye’de endüstriyel soğutma sektörünün önemli temsilcilerinden Messan, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 5 bin m²’lik alana yayılan fabrikasında, 30 yılı aşkın iş tecrübesiyle soğutma sanayinin önemli halkalarından olan ön soğutma sistemleri, soğuk ve donmuş muhafaza cihazları, şoklama tesisleri, endüstriyel soğuk ve buzlu su sistemleri üretiyor. Firma çözümlerini başta süt ürünleri ve dondurma sanayi olmak üzere, unlu mamuller, kırmızı ve beyaz et üreticilerine sunuyor.
 
GIDALARIN TAZELİĞİ KORUMA ALTINDA  
İnsanların çalışma ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi ve günümüz koşullarında hazır mamüllere olan talebin  artmasıyla, üretici firmalarin kapasitelerini bu tüketim kültürü yönünde genişletip yeni yatırımlar ve doğru tedarikçi arayışı içine girdiğini belirten Messan Soğutma Genel Müdürü Erdinç Yapan, “Firmalar kapasitelini artırmak ve üretim hızı kazanmak için ürünlerini hızlı bir şekilde MQF spiral sistemlerle şoklayarak veya soğutarak stoklayabilirler. Böylelikle firmalar talep edilen kapasiteye ulaşmış oluyorlar” dedi. Özellikle şoklama teknolojisinde gıda ürünlerinin şoklama kalitesini yükselterek tüketiciye ürünün tazeye en yakın sunulmasını sağladıklarını anlatan Yapan, unlu mamullerden et ürünlerine, kurutulmuş meyve sebzeden süt ürünlerine kadar birçok alana hizmet eden Messan Soğutma’nın ürün kalitesinin en üst seviyelerde tüketiciye taşınmasında önemli rol oynadığını ifade etti. 
 
KÜÇÜK ALANLARDA BÜYÜK ÜRETİMLER
Firma olarak en büyük özelliklerini, standart ürünleriyle müşterilerin üretimlerini belirli bir kalıba sokmaK olarak açıklayan Yapan, projenin oluşturulması safhasında müşterilerin üretim yeri, üreteceği ürünün boyutları, üretim kapasitesi, personel yapısı ve çevresel etmenlerin çok iyi analiz edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Şu anda yoğun olarak gıda işlemesi ve şoklamasıyla ilgili continue üretimler üzerine çalıştıklarını anlatan Genel Müdür Yapan, “MQF spiral şoklama sistemlerimiz müşterilerimizden ilgi görüyor. Çünkü çok küçük alanlarda büyük kapasitelerde üretim yapmalarını saglamaktadır. Aynı zamanda yurtiçinde ve yurtdışında anahtar teslim soğutma tesisi projelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİMİZ KNOW HOW’UMUZ
İçinde bulundukları makine sektörüyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Messan Soğutma Genel Müdürü Erdinç Yapan şunları kaydetti: “Girdi maliyetlerimizin büyük bir kısmını yurtdışından aldığımız hammaddeler ve yarı mamuller oluşturduğu için döviz kurlarındaki artış bizi fazlasıyla etkilemektedir. Yurtdışından gelen makineler ile rekabetimizde bizi öne çıkaran en önemli etken ‘know how’ ve montaj fiyatlarımızın düşüklüğü. Spiral şoklama veya soğutma sistemini; panelinden kapısına, soğutmasından sistem tasarımına kadar kendi bünyesinde yapan tek firma olduğumuz için yurtdışındaki rakiplerimize karşı bu özelliğimiz bize önemli bir avantaj sağlamaktadır.”