Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Metrans’tan salmastrasız tasarımıyla yeni nesil pompalar

Metrans’ın distribütörlüğünü yaptığı Bredel marka hortum pompalar; karamel, hassas parçalar içeren sos ve benzeri karışımlar, meyve püresi gibi viskoz ve hassas ürünlerin transferinde, patates cipsi üretiminde ve aroma gibi katkı maddelerinin dozajında kullanılıyor.
 




Bredel pompaDünyanın kullanımı en hızlı gelişen pompa tipi olan hortum pompalar, yeni nesil pompalar olarak kabul ediliyor. Salmastrasız tasarımı ile gıda uygulamaları dahil birçok sektörde hızla yaygınlaşan bu pompaların gıda uygulamalarına yönelik olarak CIP’e uygun modelleri bulunuyor. Geçtiğimiz yıl Bredel firması tarafından geliştirilen beyaz iç katmanlı hortum seçeneği gıda sertifikasyonuna sahip. Hortum pompalar gıda sektöründe özellikle karamel, hassas parçalar içeren sos ve benzeri karışımlar, meyve püresi gibi viskoz ve/veya hassas ürünlerin transferinde, patates cipsi üretiminde ve aroma gibi katkı maddelerinin dozajında kullanılıyor.
 
Hortum (Peristaltik) pompalar alanında 50 yılı aşkın süredir lider olan Hollanda merkezli Bredel, 400 kişiye yakın çalışanı ve yenilikçi yaklaşımıyla sektörde liderliğini koruyor. Bilindiği üzere Bredel marka ürünlerin Türkiye distribütörlüğünü ve satış sonrası hizmet sağlayıcılığını Metrans yapıyor. Kurulduğu 1991 yılından beri kendi alanlarında dünya sıralamasının ilk basamaklarında yer alan üreticilerle çalışan Metrans’ın faaliyetleri arasında; uygun ekipmanı belirlemek için mühendislik hizmetleri, pompa ve yedek parçaların yurtdışından temini, ihtiyaca göre montajı, işletmeye alınması, standart ürünler ve yedek parçaların stokunun tutulması ile satış sonrası servis ve bakımların yerine getirilmesi bulunuyor.
 
GIDA SANAYİNDE NERELERDE KULLANLIYOR? 
Aroma transferi, diyatomik toprak (Kieselguhr) transferi, dolgu malzemesi transferi, gıda boyası transferi, kuruyemiş parçaları içeren çikolata transferi, maya transferi, mayonez-ketçap transferi, meyve püresi transferi, reçel transferi ve tuz çözeltisi transferi.
 
BREDEL POMPALARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
· CIP’e (Clean In Place) uygun 3A ve FDA onaylı modeller
· F-NBR hortum (FDA, EC ve BfR onaylı) ve Bioprene (FDA onaylı) hortum seçenekleri
· DIN, ASA ve JIS standartlarında hijyenik bağlantı seçenekleri
· Kesme kuvvetlerine duyarlı (shear sensitive) akışkanlar için ideal
· %80'e kadar katı partikül içeren akışkanların transferi
· Sıvı sadece hortum iç yüzeyi ile temas halinde
· Kolaylıkla ve tamamen temizlenebilir
· Transfer ve dozaj uygulamalarında kullanılabilir
· Dikeyde 9,14 m emiş yapabilme kabiliyeti (su için)
· Kuru çalışabilir ve kendinden emiş yapabilir
· Çift yönlü çalışabilir
· Kolay, düşük maliyetli ve kısa süren bakım
· Motor ile direk akuple ağır hizmete uygun tasarım 
· Çek valf, salmastra yıkama sistemi, kuru çalışma koruması gibi yardımcı ekipmanlar gerektirmez
· Salmastrasız tasarım
· Aşındırıcı çamurlar, korozif asitler ve gaz içeriği olan sıvılar için uygun
· Endüstriyel uygulamalar için NR, EPDM, Hypalon (CSM) hortum seçenekleri