Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS

Dünya bilardo şampiyonu Semih Saygıner, Naturiga’nın “iyi yaşam direktörü” oldu



Bitki bazlı sağlıklı atıştırmalıklar ve süper besinler sunan Naturiga’nın “iyi yaşam direktörü” (Chief Wellness Officer), milli sporcu ve dünya bilardo şampiyonu Semih Saygıner oldu. 3 yıl sürmesi planlanan iş birliği çerçevesinde Naturiga’nın sporcu beslenmesi uzmanı Diyetisyen Orçun Kürüm ile birlikte oluşturacağı yeni serinin marka yüzü olan Saygıner, iyi yaşam hedefi bulunan herkesle sağlıklı beslenme ve spor üzerine deneyimlerini paylaşacak. 

Göksel Korkmaz: “Okullu orman ihtisas OSB’leri kurulmalı”



İstanbul Ticaret Borsası’nın Güvenilir Ürün Platformu desteğiyle düzenlediği ‘Borsa Meydanı’nda Sektörler Konuşuyor’ toplantılarında bu ay orman ürünleri sektörünün sorunları tartışıldı. Toplantıda konuşan Türkiye Orman Ürünleri Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Göksel Korkmaz, Türkiye ile aynı ormanlık alana sahip Almanya’nın 10 kat fazla üretimi olduğuna dikkat çekerek, “Bunun en büyük nedeni eleman sıkıntısıdır. Bu yüzden orman ihtisas organize sanayi bölgeleri kurulmalı ve bu bölgelerde ara eleman yetiştirecek meslek okulları açılmalıdır” dedi.

Ömer Fethi Gürer: "Ayçiçek yağında dışa bağımlılık artıyor"



Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Amerika Tarım Bakanlığı'nın yayınladığı raporda yer alan verilere dikkat çekti. Gürer, “Raporda yer alan 2024-2025 sezonunda ayçiçeği tohumu ekim alanlarının azalacağı, ithalatın artacağı ve ayçiçek yağı tüketiminin artacağı yönündeki tahminlerle ayçiçeğinde sorunların artacağı görülmektedir” dedi.

Sinangil ve Çölyak Vakfı'ndan Ramazan ayında anlamlı iş birliği



Eksim Holding’in grup şirketleri arasında yer alan ve Eksun Gıda bünyesinde faaliyet gösteren Sinangil, 20 Mart Dünya Un Günü'nde Çölyak Vakfı ile iş birliği yaparak ihtiyaç sahibi çölyak hastalarına Sinangil Gluten Yok ürünleriyle dolu “Glütensiz Ramazan Kolisi” ulaştırdı. 

Ulusoy Un kuruluşunun 55. yılını kutluyor



Fahrettin Ulusoy tarafından 1969 yılında kurulan Ulusoy Un, bugün Türkiye’nin lider un üreticilerinden ve ihracatçılarından biri konumunda bulunuyor. Küçük bir zahire dükkanından global bir şirkete dönüşen Ulusoy Un, Capital Dergisi'nin 2022 yılı Capital500 araştırmasına göre, ciro bakımından Türkiye’nin de dördüncü büyük gıda şirketi. 

Beslenme biçiminin en az yüzde 75’i bitki bazlı olmalı



Alman Beslenme Derneği (DGE), Mart ayında beslenme rehberini güncelledi. Beslenme biçiminin en az yüzde 75’inin bitki bazlı gıdalardan oluşması gerektiğini öneren rehberde et tüketiminin ise haftada en fazla 300 gram ile sınırlandırılması gerektiği dikkat çekiyor. Bitki bazlı diyetlerin sağlık yararlarına ilişkin bilimsel kanıtların her geçen gün arttığını ve rehberin de bu doğrultuda güncellendiğini belirten BİTKİDEN Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Akdağ, “Sağlıklı beslenmek ve çevreyi korumak istiyorsak, beslenme şeklimizi bitkisel gıdalar ağırlıklı değiştirmemiz gerekiyor" dedi.

TKYB’den tarım ve gıda sektörlerine 50 milyon dolarlık kredi imkânı



Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB), OPEC Fund (OPEC Fund for International Development) ile T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin tarım ve gıda üretim sektörlerini desteklemek amacıyla 50 milyon ABD doları tutarında bir finansman projesine imza attı. 

Karma Grup, 13. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi'ni destekliyor



Karma Grup, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından mayıs ayında düzenlenecek olan 13. Gıda Mühendisliği Öğrenci Kongresi'ne destek veriyor.

Vitaminler hakkında doğru sanılan 8 yanlış



Vücut sağlığımız için olmazsa olmaz öneme sahip vitaminler, gelişigüzel kullanıldığında ise fayda yerine zarar verebiliyor. Türkiye’de bilinçsiz vitamin kullanımının çok yaygın olduğunu, doktora danışmadan ve gerekli ölçümler yaptırılmadan vitamin takviyeleri kullanmanın karaciğerden böbrek hasarına dek birçok yıkıcı etkiye yol açabildiğini vurgulayan Acıbadem Ataşehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aysun Işıklar, vitaminler hakkında toplumda doğru sanılan 8 yanlışı anlattı.

SUDER: Su kaynaklarının doğru kullanımı en kritik adım



Dünya Su Günü'nün bu yılki teması "Barış ve Su" olarak belirlendi. Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, Dünya Su Günü hakkında yaptığı açıklamada, gelecekte büyük bedeller ödememek için su kaynaklarının korunmasının önemine dikkat çekti.