Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Üçgen Pigmentler renklerin gücüyle fark yaratıyor

Üçgen Pigmentler ve Polimer Katkıları A.Ş. temsilciliğini yaptığı Alman MERCK KGaA’nın Candurin®  sedef efekt pigmentleri, başta çikolata ve şekerleme olmak üzere birçok üründe renklendirme ve süsleme amacıyla kullanılıyor. 
 




Üçgen albinTürkiye’de pigmentler ve polimer katkıları konusunda lider firmalardan biri konumundan bulunan Üçgen Pigmentler ve Polimer Katkıları A.Ş., kurulduğu 1988 yılından bugüne başarılı çalışmalara imza atıyor. Plastik, boya, toz boya, mürekkep, yapı kimyasalları ve gıda sektörüne yönelik hammadde temininin yanı sıra teknik olarak da müşterilerine destek veren firma, temsilciliğini yaptığı Alman Merck KGaA firmasının sedef pigmentleri ve performans materyallerinin dışında gıda sektörüne yönelik Candurin® mineral sedef pigmentlerin satışını gerçekleştiriyor.
 
KIRMIZI ARTIK DAHA CANLI VE PARLAK 
1668 yılında Almanya’da kurulan MERCK KgaA’nın, bugün 66 ülkede toplam 50 bin çalışanıyla pek çok sektöre yönelik çözümler sunduğunu belirten Üçgen Pigmentler ve Polimer Katkıları A.Ş. Gıda Mühendisi Pelin Gizem Benk, gıda ve ilaç sektörü için özel olarak GMP (Good Manufacturing Practices / İyi  Üretim  Uygulamaları) sistemi ile üretilen Candurin® mineral sedef pigmentin 18 farklı çeşidinin bulunduğunu dile getirdi. Bu pigmentin başta çikolata, draje, şekerleme, sakız, içecek, dondurma ve dondurma sosu olmak üzere birçok üründe renklendirme ve süsleme amacıyla kullanıldığını ve kullanıldığı ürüne şık, sıra dışı ve çarpıcı bir görünüm kazandırdığını anlatan Benk, “Merck KGaA altın, gümüş, bakır ve interferans olarak adlandırılan zemin rengine göre farklı efektler veren çeşitlerine son olarak Candurin® NXT Ruby Red’i ilave etti. Gıda renklendirmede en önemli renklerden biri olan kırmızı için en çok hayvansal kaynaklı olan Carmine (E120) ve sentetik Allura Red (E129) kullanılmaktadır. Merck KGaA geliştirdiği son ürün olan parlak ve canlı kırmızı Candurin® NXT Ruby Red ile Carmine (E120) ve Allura Red (E129)’e doğal bir alternatif sunmuştur. Doğal mika esaslı olan diğer çeşitlerin aksine ilk silika esaslı minaral sedef pigmenttir ve yapısında demir oksit içermektedir” dedi. 
 
Candurin® NXT Ruby Red’in aynı markanın diğer mineral sedef pigmentleri gibi yapay olmadığını ve etiket bilgisi olarak sadece demir oksit (E172) yazılmasının yeterli olacağını kaydeden Pelin Gizem Benk, geçtiğimiz Haziran ayında Almanya’da lansmanı yapılan NXT Ruby Red’in diğer çeşitlerden farklı olarak 5-50 µm partikül boyutu ile pek çok üründe kullanıma uygun olduğunu vurguladı. Ürünün herhangi bir tadı ve kokusunun olmadığınıı aktaran Benk sözlerini şöyle sürdürdü: “Almanya ve ABD menşeli bu pigmentlerin tümü Helal ve Kosher belgelerine sahip olup diğer gıda renklendiricileri ile birlikte kullanıma uygundur. Tüm Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra Türkiye, Vietnam, Meksika, Kolombiya, Peru, Avustralya, İsviçre, İsrail ve Rusya’da Candurin® mineral sedef pigmentlerin kullanılması gıda yönetmeliklerince uygundur. 1 kg’lık ve 15 kg’lık iki farklı ambalaj seçeneğinin dışında müşterilerimizin denemesi için 25 gr’lık numunelerimiz mevcuttur.”
 
YENİ DEPO YATIRIMI 
Üçgen Pigmentler ve Polimer Katkıları A.Ş. olarak her geçen gün büyümeye devam ettiklerini belirten Pelin Gizem Benk, “Merkez binamızın olduğu İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni depomuzun inşaatı hızla tamamlanmaktadır. En kısa sürede faaliyete geçecek depomuzla müşterilerimize daha geniş stok kapasitesi ile hizmet vereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.