Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
ETBİR'de Ahmet Yücesan dönemi

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği'nin (ETBİR) 9. Olağan Genel Kurulu 18 Şubat’ta yapıldı. ETBİR’de yeni dönem yönetim kurulu başkanlığını Dr. Ahmet Yücesan devraldı.
 




Ahmet YücesanETBİR Genel Kurulu 18 Şubat’ta yapıldı. Mevcut yönetim kurulunda görevde olan üyelerin çoğunluğu göreve devam ederken, ilk kez görev alan üyelerle bayrak yarışı geleneği devam ettirildi. Yönetim Kurulu’nun görev dağılımını yaptığı 23 Şubat’taki ilk toplantıda Dr. Ahmet Yücesan Yönetim Kurulu başkanı oldu. Yücesan, daha önce de bir dönem ETBİR, bir dönem de Ulusal Kırmızı Et Konseyi –UKON yönetim kurulu başkanlığı yapmıştı. 
 
Yönetim Kurulu görev dağılımları ise şöyle belirlendi: Yılmaz Buldu ve Erhan Çetin başkan yardımcısı, Ahmet Tuncer Kahraman sayman,  basın sözcüsü Hüseyin Kalkan ve bilim burulu Çağdaş Öztürk. Belirlenen bu görevlerin yanı sıra ETBİR yeni dönemde kırmızı et sektörünün tümünü kapsayan uzmanlık gerektiren alanlarda alt komisyonlarla çalışacak. İşlenmiş Et Ürünleri, Hayvancılık, Kesimhaneler, Karkas Et ve Parçalama Depoları komisyonlarında tüm üyeler ve konusunda uzman olan profesyoneller görev alabilecek.
 
Üretim sürekli artıyor…
Toplantı sonrasında yeni dönem faaliyet planı hakkında bilgi veren Dr. Ahmet Yücesan öncelikle sahaya açılmayı planladıklarını belirterek, 3-6 aylık periyotlarla düzenlenecek olan bölge toplantılarıyla çiftçiden sanayiciye her kesimin sorun ve taleplerini derleyerek, ülkemizde kırmızı et için bir yol haritası ortaya koyacaklarını söyledi. 2016 yılında ülkede 1 milyon, 173 bin 42 ton kırmızı et üretimi sağlandığını belirten Yücesan, bu üretimin 1 milyon 59 bin 195 tonunun büyükbaştan temin edildiğini, koyunculukta ise son üç yılın verilerine göre et üretimde azalma olduğunu hatırlattı. Sürekli artan bir kırmızı et üretim ve tüketimi olduğuna dikkat çeken Yücesan, kırmızı et sektörünün AB’yle entegre olması için ciddi yatırımlar yapıldığını ve özellikle et ürünlerinin dış pazarlarda değer bulduğunu ifade ederek; “Böyle bir ortamda kırmızı et sektörünün hak ettiği değeri bulması için ETBİR çatısı altında güç birliğimizi sürdüreceğiz” dedi. 
 
ETBİR Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
 
AHMET YÜCESAN SAN ET ve ET MAMÜLLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.   
EROL SARITAŞ SARITAŞ ET GIDA SAN TİC. A.Ş.   
CÜNEYT ASAN GÜNAYDIN İSTANBUL MERKEZ GIDA TUR. TİC. LTD. ŞTİ.   
MUSTAFA BILIKÇI SULTAN ET ve GIDA ÜRETİM TİC. PAZ. LTD. ŞTİ.   
ERHAN ÇETİN AYTAÇ GIDA YATIRIM SAN. ve TİC. A.Ş.   
YILMAZ BULDU KARİZMA BEŞLER ET GIDA SAN. TİC. A.Ş.   
ÇAĞDAŞ ÖZTÜRK TRAKYA ET ve SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş.   
CAN KILIÇ YILET ET VE ET ÜR. GIDA NAKL. TARIM HAYV. LTD. ŞTİ.   
HÜSEYİN KALKAN EREN ET GIDA LTD. ŞTİ.   
HAKAN AKKOYUN BONFİLET ET SANAYİ VE TİCARET A.Ş   
BERKER ÜNLÜER ÜNLÜER GURME RESTORAN ve GIDA SAN. TİC.LTD. ŞTİ.   
CEM YARDIMCI MARET - NAMET GIDA SAN. TİC. A.Ş.   
AHMET TUNCER KAHRAMAN BOZZO ET ve ET ÜRÜNLERİ HAYV. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Yorumlar

Hiçbir yorum bulunamadı


Yeni yorum yaz