Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
TAB Gıda, 2017’de 3 bine yakın kişiye istihdam sağlayacak

Türkiye’de hızlı servis restoran sektörünün lideri konumunda yer alan TAB Gıda, büyüme planları doğrultusunda 2017 yılında yaklaşık 3 bine yakın kişiye yeni istihdam yaratacak.
 




Caner Dikici1994 yılında Burger King ile hızlı servis sektöründeki faaliyetlerine başlayan ve 23 yıllık tecrübesiyle geçtiğimiz yıl 400 milyonu aşkın müşteriyi ağırlayan TAB Gıda, büyüme hedefleri doğrultusunda 2017 yılın istihdam hedeflerini açıkladı. Bünyesinde toplam 20 bin kişiyi istihdam eden TAB Gıda, yurtiçinde yıl boyunca açacağı yeni restoranlar ile birlikte yaklaşık 3 bin kişiye yeni istihdam sağlayacak.
 
“Türkiye genelinde 150 yeni restoran açacağız”
Hızlı servis restoran zinciri sektörü lideri olduklarını belirten TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, “Dikey entegrasyon modeli ile yurtiçinde ve yurtdışında büyümeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de 150, Çin’de ise 225 yeni restoran açmayı hedefliyoruz. Özellikle franchise sistemi ile Türkiye genelindeki büyümemize hız kesmeden devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl 80 franchise restoranı verdik, bu yıl toplamda 60 franchise restoranı verme hedefimiz var. Özellikle Kayseri, Edirne, Zonguldak, Nevşehir, Ordu illerinde franchise restoran sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Bu sene yüzde 37 büyümeyi hedefliyoruz; büyüme hedeflerimiz doğrultusunda yurtiçinde yaklaşık 3 bine yakın kişiye yeni istihdam yaratmayı planlıyoruz.” dedi.
 
2017 yılında yaratacakları istihdamın önemli bir bölümünün gençlerden oluşmasını beklediklerini ifade eden Caner Dikici, sözlerine şöyle devam etti:  Şu an ki planlarımızda yeni işe alınacak personelimizin yüzde 95’inin saha pozisyonları için, geri kalanının da merkezdeki birimlerimiz için olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca engeli çalışan sayımızı da arttıracağız. Buna göre yıl boyunca yapacağımız işe alımlar sonucunda engelli çalışan sayımızı bir önceki yıla kıyasla yaklaşık yüzde arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.