Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Gıda güvenliği ve tüketici sağlığı alanlarında çoklu hizmet vereceğiz

Gıda sektöründe çok önemli pozisyonlarda görev anal Sabahnur Demirci, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle Kalite Sistem Mérieux NutriSciences’ın yeni Genel Müdürü oldu. Demirci ile bu süreci ve şirket olarak hedeflerini konuştuk.
 




Sabahnur DemirciYeni yılla birlikte Kalite Sistem Mérieux NutriSciences’ın yeni Genel Müdürü oldunuz. Bu süreci anlatabilir misiniz?
Kalite Sistem Grubu ve Mérieux NutriSciences, 2 yıl önce bir ortaklık yapısı içinde çalışmaya başlamışlardı. İki yıllık etkin ve verimli işbirliği sonucunda, 2016 yılı Aralık ayında bu ortaklık, hisselerin tamamının Mérieux NutriSciences’a devredilmesi yolunda ilerlemiştir. Grubun Türkiye’deki uzun vadeli yatırım planlarının bir sonucu olarak Kalite Sistem bir Mérieux NutriSciences şirketi olmuştur. Ben de bu aşamada Mérieux NutriSciences yöneticileri ile tanıştım. Gıda sanayinde uzun yıllar operasyon deneyimlerim sırasında, en güvenilir çözüm ortağı olarak gördüğüm Kalite Sistem ekibine dahil olmak benim için büyük bir mutluluk. Arkadaşlarımla birlikte köklü bir geleneği olan sistemimizi global bir şirketin parçası haline getirmek üzere çalışmalar yapıyoruz.
 
Global bir organizasyonun parçasıyız 
Kalite Sistem Mérieux NutriSciences’ın Türkiye’deki bugünkü konumunu genel hatlarıyla anlatır mısınız?
Kalite Sistem, Türkiye’nin en eski ve köklü özel laboratuvarlarından birisi. Mérieux NutriSciences ortaklığı ile hizmet alanlarımıza yenileri eklenmiş ve özellikle metod geliştirme teknik konularda laboratuvarlarımız çok daha güçlü ve hızlı bir konuma gelmiştir. Bugün artık 0 Mérieux NutriSciences şirketi olarak, global bir organizasyonun parçası olmak, bizlere farklı gelişim alanları ve yeni hizmetler sunabilme imkanı tanımıştır. Kalite Sistem Mérieux NutriSciences olarak gıda ve gıda dışı analizler, denetim, belgelendirme, eğitim , danışmanlık ve özel teknik projeler alanlarında Türkiye’nin öncü kuruluşlarından birisi konumundayız. Belgelendirme konusunda ise ISACert Türkiye operasyonu olarak BRC, IFS , ISO 22000 gibi uluslararası gıda güvenliği yönetim sistemlerinin belgelendirmelerini yapan yetkin bir kadroya sahibiz. Mérieux NutriSciences’ın bilimsel desteği ve birikimi bizi daha da güçlü bir ekip haline getirdi.
 
Bu yıl ve sonrasında gıda ve tarım sektörlerine yönelik ne tür çözümler sunmayı planlıyorsunuz?
Türk Gıda Kodeksi ve Avrupa Birliği mevzuatları kapsamında analiz, denetim, eğitim ve danışmanlık süreçleri ile gıda sanayine çözüm ortağı olmayı, ülke çapında ve bölgemizde bilimsel ve teknik gelişmelere katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Gıda güvenliği ve tüketici sağlığı alanlarında müşterilerimize çok yönlü hizmetler sunmayı planlamaktayız. Özgün gıdalar konusunda çalışmalar yapıyoruz
 
Şirket olarak gıda güvenliğiyle ilgili sektöre ne tür çözümlerde bulunuyorsunuz ve de bulunacaksınız?
Gıda güvenliği 2000’li yılların başından itibaren konuşulmaya başlanan, özellikle son birkaç yılda önemi daha da anlaşılan bu konu. Artık dünya gıda sanayinin gündemine girmiş durumda. Biz de sektörün öncü firmalarıyla geçen yıl içerisinde özgün gıda konusunda çalışmalar başlattık. Mevzuatı ve bakanlık bildirimlerini takip ederek en çok taklit ve tağşiş yapılabilen ürünlerin listesi ile gıda özgünlüğünü anlamaya yönelik analizlerin listesini belirleyen çalışmalar yaptık. Bu yıl da konuyla ilgili projelerimizi devam ettireceğiz.
 
Gıda ve içecek sanayinin Türkiye’deki bugünkü durumunu ve potansiyelini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Mérieux NutriSciences Türkiye’yi çok dinamik ve gelişme potansiyeli olan bir pazar olarak görüyor. Türkiye’yi bölgesinde güçlü bir oyuncu olarak değerlendiriyoruz, çünkü 42 binden fazla işletmesi, 371 milyar TL sektörel büyüklüğü ve 12 milyar dolar ihracatı ile Türk gıda sanayi bunu hak ediyor. Kalite Sistem Mérieux NutriSciences olarak gıda ve gıda güvenliği alanlarındaki 25 yıllık tecrübe ve uzmanlığımızı, yetkin 125 personelimiz ile Türkiye gıda ve içecek sanayinin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.